Το Modart Project αποτελεί τη μετουσίωση του οράματος της Glenda Lorenzani, ιδιοκτήτρια της Domus Art Gallery και της Ισμήνης Χαλικιά – Γεωργοπούλου, Fashion Project Manager για τη συνύπαρξη των εικαστικών τεχνών και της μόδας! Μία συνύπαρξη που αναδεικνύει κάθε χρόνο από το 2016, την στενή σχέση που διατηρείται μεταξύ αυτών των δύο πεδίων.

Στο πλαίσιο του Modart Open House Project o εκάστοτε καλλιτέχνης καλείται να παρουσιάσει το έργο του υπό την ίδια στέγη με έναν δημιουργό από τον χώρο της μόδας.

Φέτος, η γκαλερί Domus Art θα ανοίξει τις πόρτες της σε όλους τους φίλους της τέχνης και της μόδας στις 14 Φεβρουαρίου για μία μέρα μόνο, με δύο γυναικείες προσωπικότητες, τη ταλαντούχα ζωγράφο Ζήνα Καδή που θα μας μεταφέρει σε έναν πιο ανθρώπινο, αλτρουιστικό και συναισθηματικό κόσμο με την συλλογή της “Στιγμές” – Vol.2 και την Μαρία Μιχάλαινα, εμπνεύστρια και δημιουργό των brands Libertee & Cactus Rose που θα παρουσιάσει τις νέες τις συλλογές SS2018.

Σκοπός του Project, να αποτελέσει το σημείο συνάντησης της τέχνης και του κόσμου της μόδας, και να συντελέσει σε μια νέα πολλαπλή συλλεκτική διαδικασία, που εξελίσσεται αθροιστικά και εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες προτάσεις. Άλλωστε η μόδα και η τέχνη είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Αεικίνητοι και αστείρευτοι, οι σχεδιαστές και οι καλλιτέχνες αντλούν έμπνευση από οτιδήποτε τους κεντρίσει το ενδιαφέρον, φιλτράροντας μέσα από τη δική τους αισθητική και όραμα τις αναφορές τους, για να φτάσουν στη νέα τους δημιουργία.

Ζήνα Καδή

Η ζωγράφος Ζήνα Καδή γεννήθηκε στη Λέσβο. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Αθηνών, σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Εργάστηκε σε θέσεις που έχουν σχέση με τις σπουδές της, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η αγάπη της για τη ζωγραφική που έγινε τα τελευταία χρόνια αφοσίωση, ξεκίνησε από την παιδική της ηλικία και την οδήγησε σε μια μακρόχρονη και επίμονη μαθητεία σε ιδιωτικά εργαστήρια ζωγραφικής δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες. Έχει συμμετάσχει με έργα της σε ομαδικές εκθέσεις, ενώ η πρώτη της ατομική με τον τίτλο Στιγμές έγινε το Νοέμβριο του 2017 στο Lagiopoulou Language School.

Μαρία Μιχάλαινα

LIBERTEE είναι ένα ελληνικό Luxury T-shirt brand. Όλη η συλλογή είναι εμπνευσμένη και σχεδιασμένη από τη Μαρία Μιχάλαινα.

Τα LIBERTEE t-shirts έχουν προσεκτικά κατασκευαστεί στην Ελλάδα με υψηλών προδιαγραφών υλικά και υφάσματα, σε φόρμες που κολακεύουν. Διαθέσιμες συλλογές για άνδρες και γυναίκες. Το Cactus Rose είναι το μεγαλύτερο αδερφάκι του LIBERTEE. Οι συλλογές του είναι επίσης εμπνευσμένες και σχεδιασμένες από τη Μαρία Μιχάλενα. Η συλλογή για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2018 είναι εμπνευσμένη από το συναίσθημα που σου αφήνουν οι καλοκαιρινοί έρωτες και τα χρώματα του ανοιξιάτικου ουρανού.