Πρόκειται για τη μουσική της παράστασης που ανέβηκε πρόσφατα στο Christmas Theater σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με 23 ερμηνευτές και 12 μουσικούς και αναφέρεται στη συγκλονιστική ιστορία του Μόμπυ Ντικ.

Θα μιλήσουν οι:
Γιώργος Βουδικλάρης, δημοσιογράφος
Γιάννης Κακλέας, σκηνοθέτης
Δημήτρης Παπαδημητρίου, συνθέτης
Τάσος Ρωσόπουλος, συνθέτης και
ο δημιουργός του Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Αποσπάσματα διασκευασμένα για πιάνο και φωνή θα ερμηνεύσουν οι: Μπάμπης Βελισσάριος, Θοδωρής Βουτσικάκης, Αιμιλιανός Σταματάκης, Ιβάν Σβιτάιλο.

Στο πιάνο ο μαέστρος Αλέξιος Πρίφτης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Λίγα λόγια για την κασετίνα

Η ιστορία της τεράστιας λευκής φάλαινας συνεχίζεται. Το επικό ταξίδι του Moby Dick και του καπετάνιου Αχαάβ μεταφέρεται σε μια συλλεκτική κασετίνα με τρία μοναδικά CD με τα τραγούδια και τη μουσική της παράστασης, το λιμπρέτο του Δημήτρη Παπαδημητρίου σε μια σπάνια έκδοση και ένα πολυτελές πρόγραμμα με συνεντεύξεις, φωτογραφίες των συντελεστών και στοιχεία για το αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας που αξίζει να γνωρίζεις.

Μαγεία. Προφητεία. Οιωνοί. Το μιούζικαλ του Δημήτρη Παπαδημητρίου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα έρχεται μέσα σε μια συλλεκτική κασετίνα.

«Ό,τι αφορά τον Μόμπυ Ντικ είναι βαρύ, σοβαρό και μ ε γ ά λ ο, φαλαινώδες! Μιλάμε για εκατομμύρια νότες. Χίλιες κοντά σελίδες παρτιτούρας.
Εκατοντάδες ώρες στην παραγωγή.
Εκατοντάδες στη διδασκαλία και την ηχογράφηση.
Δεν είναι παίξε γέλασε ο Μόμπυ.
Διασώθηκα πάνω στο φέρετρο του Κουίκουεγκ, πάνω στην αθωότητα και την αρχετυπικότητα, όπως ο Ισμαήλ – και όπως όλοι οι αναγνώστες που, μετά από 958 μαγικές σελίδες, φτάνουν στο τέλος της νέας Οδύσσειας της αμερικανικής λογοτεχνίας».

Με αυτά τα λόγια ο Δημήτρης Παπαδημητρίου περιγράφει συνοπτικά τη δική του ‘φαλαινώδη’ περιπέτεια για τη γένεση του μουσικού έργου Moby Dick The Musical, στο οποίο υπογράφει όχι μόνο τη σύνθεση αλλά και το λιμπρέτο, που οδήγησαν στην παραγωγή ενός συναρπαστικού υπερθεάματος. Μια καλλιτεχνική δημιουργία με ένα αρχικό λιμπρέτο 29.198 λέξεων και 900.000 μουσικών συμβόλων στην παρτιτούρα του, 23 ερμηνευτών επί σκηνής και 12 μουσικών ζωντανά, 430 ωρών πρόβας και 250 ωρών μουσικής διδασκαλίας. Μια απαιτητική πολύωρη ηχογράφηση για την άρτια, έως την πιο μικρή λεπτομέρεια, απόδοση του καλλιτεχνικού αποτελέσματος και την τελειοποίηση του λεπταίσθητου ηχητικού τοπίου. Πρόκειται για μια απόλυτα πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα μουσική σύνθεση αλλά και παραγωγή, που χαρακτηρίστηκε ως «ένα ορόσημο για το ίδιο το έργο του συνθέτη».. Αποτελεί όπως γράφτηκε, «πραγματικό κατόρθωμα που καταφέρνει να συλλάβει στη μουσική και στο λιμπρέτο τόσο το επικό μέγεθος όσο και το φιλοσοφικό υπόστρωμα του λογοτεχνικού έργου». Ένα καλλιτεχνικό δημιούργημα που «βουτάει» με όλα τα ρίσκα και χωρίς εκπτώσεις στον ωκεανό της Μουσικής υποσχόμενο ένα αξέχαστο ταξίδι στις θάλασσες και στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής.

Διαβάστε επίσης:

Η μουσική της παράστασης Moby Dick The Musical κυκλοφορεί σε συλλεκτικό CD!
Ιβάν Σβιτάιλο: Το θέατρο δεν είναι μόνο η παράσταση