Πειραματική, αυτοσχεδιαστική τζαζ, βασισμένη σε πρωτότυπες συνθέσεις, από ένα μουσικό σχήμα που αναδείχθηκε μέσα από τις περσινές Ανοιχτές Πλατφόρμες, στο πλαίσιο της Σειράς Γέφυρες (καλλιτεχνική επιμέλεια, προγραμματισμός: Δημήτρης Μαραγκόπουλος).

Μέλη του, ο Μάριος Βαληνάκης (σαξόφωνο, effects) ο Αλέξανδρος Δελής (ακουστικό & ηλεκτρικό μπάσο) και ο Γιάννης Νοταράς (τύμπανα).

Το MOb Trio ενσωματώνει ηλεκτρονικά στοιχεία στον ακουστικό ήχο των οργάνων και διευρύνει το μουσικό πεδίο στο οποίο κινείται, αφήνοντας να επιδράσουν στη μουσική του ποικίλα ιδιώματα, ενώ εμπνέεται από συνθέτες όπως οι Steve Coleman, John O’Gallagher, Jeff Williams, Steve Reich, Atomic, John Coltrane κ.ά.

Το MOb Trio

Σχηματίστηκε το 2015 στην Αθήνα. Είναι ένα μουσικό σύνολο πειραματικής, αυτοσχεδιαστικής τζαζ μουσικής, βασισμένης σε πρωτότυπες συνθέσεις. Ο ήχος του χαρακτηρίζεται από τον ακουστικό ήχο των οργάνων, αφομοιώνοντας ηλεκτρονικά στοιχεία με τη χρήση synthesizers, effects, loops και drones. Οι συνθέσεις ακολουθούν τονικές αλλά και ατονικές μελωδικές γραμμές, οι οποίες δίνουν το ερέθισμα για αυτοσχεδιασμό και δημιουργική «συνομιλία» των μουσικών.

Ο τρόπος λειτουργίας του συγκεκριμένου τρίο προήλθε από την ανάγκη επικοινωνίας και συνάντησης σε έναν κοινό τόπο εφαρμογής, όπου στιλιστικές απαγορεύσεις και ορισμοί καταρρίπτονται. Αφετηρία του αυτοσχεδιασμού αποτελούν οι συνθέσεις του γκρουπ, ερμηνευμένες κάθε φορά με άξονα τη μεταξύ των μελών ανταλλαγή ιδεών –μουσικών και μη–, επηρεασμένη από την αλληλεπίδραση με το κοινό και τον χώρο.