Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Αίγινας φιλοξενεί την έκθεση Μνήμες σπογγαλιείας στην Αίγινα, …

η οποία πραγματοποιείται με αφορμή το αφιέρωμα του 20ου τεύχους του Περιοδικού Πολιτισμού Η Αιγιναία στην αιγινίτικη σπογγαλιεία, από την συντακτική επιτροπή του περιοδικού από την 1η έως και τις 11 Σεπτεμβρίου 2011. σε συντονισμό του Γιώργου Μπόγρη (εκδότη του περιοδικού «Η Αιγιναία») και επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.

Η έκθεση που θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, στις 20.30, περιλαμβάνει πρωτότυπο ιστορικό υλικό από τις συλλογές του Μουσείου και ιδιωτικές συλλογές οικογενειών του νησιού καθώς και έργα σύγχρονων εικαστικών με θέμα την σπογγαλιεία.

Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Έφη Βάγκνερ, Δημήτρης Βλάικος, Μάριος Βουτσινάς, Ειρήνη Γκόνου, Γιάννης Δέδες, Αλεξάνδρα Ισακίδη, Νίκος Καπάνταης, Ελένη Κάτσα, Αλίνα Μάτσα, Τίμος Μπατινάκης, Χαρίτων Μπεκιάρης, Άννα Μπίλη, Ματίλντα Ναχμία Ζακάρ, Μίλτος Παντελιάς, Κώστας Παππάς, Βασίλης Πέρρος, Δημήτρης Σαρασίτης, Νίκος Στεφάνου, Γιώργος Τσεριώνης, Νίκος Φλώρος, Πάβλος Χαμπίδης. 

Στο πλαίσιο της έκθεσης την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 20.30 θα προβληθεί στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου η ταινία «Οι Σφουγγαράδες» του σκηνοθέτη Μάνου Ζαχαρία.

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του «Φεστιβάλ Φυστικιού».