Ο Μιχάλης Γκανάς γεννήθηκε στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας το 1944. Από το 1962 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Βιβλιοπώλης επί μία δεκαπενταετία, συνεργάστηκε αργότερα με την τηλεόραση ως επιμελητής λογοτεχνικών εκπομπών και σεναριογράφος, ενώ δούλεψε επί σειρά ετών ως κειμενογράφος στο χώρο της διαφήμισης.

Το 1991 μετέφρασε τις Νεφέλες του Αριστοφάνη για το Θέατρο Τέχνης – Κάρολος Κουν και τους Επτά επί Θήβας του Αισχύλου για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πατρών. Το 1994 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για το βιβλίο του Παραλογή.
Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες, ενώ στίχοι του έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς Έλληνες συνθέτες: Μ. Θεοδωράκης, Ν. Μαμαγκάκης, Ν. Ξυδάκης, Δ. Παπαδημητρίου, Ν. Κυπουργός, G. Bregovic, A. Dinkjian κ.ά.

Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν οι ποιητικές συλλογές Ακάθιστος Δείπνος (1994) Γυάλινα Γιάννενα (1989), Μαύρα Λιθάρια (1993), Ο ύπνος του καπνιστή (2003), Παραλογή (1993), Τα μικρά (2000).

Οι εκδόσεις Καστανιώτη μας πληροφορούν επίσης ότι με το Βραβείο Μυθιστορήματος του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη τίμησε η Ακαδημία Αθηνών, τον Μιχάλη Μοδινό για το μυθιστόρημά του Επιστροφή.

Ο Μιχάλης Μοδινός, μέσα από το μυθιστόρημά του, προσφέρει στον αναγνώστη ένα έξοχο, τρυφερό και σαρκαστικό σχόλιο πάνω στην ταυτότητα, τη μνήμη και τις ιδιαιτερότητες των τόπων.

Περιβαλλοντολόγος, γεωγράφος και μηχανικός, ο Μιχάλης Μοδινός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950. Έζησε, δούλεψε και ταξίδεψε στις πέντε ηπείρους ως ερευνητής και συνεργάτης διεθνών οργανισμών. Ιδρυτής και εκδότης του περιοδικού Νέα Οικολογία, είναι συγγραφέας τεσσάρων μυθιστορημάτων και πολυάριθμων θεωρητικών-δοκιμιακών έργων γύρω από την αναπτυξιακή διαδικασία και την οικολογική προβληματική με γεωγραφική, περιηγητική και λογοτεχνική ματιά. Υπήρξε από τα πρώτα ενεργά στελέχη του οικολογικού κινήματος και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων το 1990. Διετέλεσε πρόεδρος του Διεπιστημονικού Ινστιτούτου Περιβαλλοντικών Ερευνών και του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος.

Δίδαξε σε ακαδημαϊκά ιδρύματα ανά τον κόσμο. Από το 1994 ως το 1999 διηύθυνε την ελληνική έκδοση της Κατάστασης του Πλανήτη, σε συνεργασία με το Worldwatch Institute, ενώ από το 1998 διοργανώνει το Θερινό Οικολογικό Πανεπιστήμιο, προϊόν του οποίου είναι έντεκα συλλογικοί τόμοι (Εκδόσεις Στοχαστής, Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα).

Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Χρυσή Ακτή (2005) Ο Μεγάλος Αμπάι (2007), Επιστροφή (2009), Η Σχεδία (2011)