Οι δυο γυναίκες εικαστικοί προερχόμενες από την Θεσσαλονίκη και το Παρίσι συστήνουν έναν πολύπλοκο κόσμο συναισθημάτων και προσωπικών αναμνήσεων που αποτελείται από γλυπτά και κατασκευές.

Η Μαρία Λέτσιου ανασκάπτει το παρελθόν μέσα από παλιές οικογενειακές φωτογραφίες που τις συνδυάζει με γλυπτά και μακέτες για να θέσει ζητήματα εθνικότητας και δημοκρατίας. Μέσα από το έργο της γίνεται κριτική των όψεων των σχέσεων του ανθρώπου με το κοινωνικό περιβάλλον. Επίσης παρουσιάζει νέα έργα με μελάνι και ακουαρέλα σε χαρτί. Η Caroline Pradal δημιουργεί μια καινούργια εγκατάσταση από ετερόκλητα στοιχεία όπου φυσικά υλικά και αντικείμενα συνδιαλέγονται, σε μια προσπάθεια να αναπαράχθεί ένα στιγμιότυπο. Το έργο της Pradal μέσα από ένα εύρος επιρροών λειτουργεί ως ένα διόραμα που ενσωματώνει μια ευρεια συλλογή συναισθημάτων και αντιλήψεων ενώ διερευνα  τους συσχετισμούς της κοσμικότητας και του ιερού.

Έργο της Μ. Λέτσιου

Βιογραφικά

Η Μαρία Λέτσιου (Ph.D) είναι εικαστικός καλλιτέχνης, παιδαγωγός τέχνης και ερευνήτρια. Έχει συμμετέχει σε δύο Μπιενάλε (Luleå Art Biennial, LAB11 2011, Sweden and 9η Biennale of Young Artist in Europe, Rome, Italy 1999). Έχει παρουσιάσει έργα τις σε 4 ατομικές και αρκετές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διδάσκει το μάθημα της Εικαστικής  Αγωγής στο τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ. Έχει κάνει έρευνα στην μάθηση με καλλιτεχνικό μέσο την βίντεο παραγωγή ως επισκέπτρια ερευνήτρια με υποτροφία Fulbright(Visiting Scholar scholarship)στο UIUC, School of Art and Design στις ΗΠΑ.

Η Caroline Pradal αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού (ENSBA) το 2005. Οι προσωπικές της εκθέσεις περιλαμβάνουν: Πλατεία des Batignolles, Παρίσι (2017), LaChapelle, Παρίσι (2015), Gallery Ockenlund, Κοπεγχάγη (2012) και Gallery 22,48m2 (2011). Συμμετείχε επίσης σε αρκετές συλλογικές εκδηλώσεις και εκθέσεις στην Ela Projects, στην Αθήνα, στην Πινακοθήκη Jeune Création, στο Παρίσι και στην LaGénérale en Manufacture , στο Sèvres. Ήταν καλλιτέχνης-διαμέρισμα στη Gallery Rasch στη Δανία (2012) και στη Gallery Le Besset στη Γαλλία (2005). Εργάζεται και ζει στη Γαλλία, την Αθήνα και τη Βιέννη.


Φωτογραφία θέματος: Έργο της Caroline Pradal