Ο νέος εκθεσιακός χώρος για τη φωτογραφία THE X-ART-I GALLERY, εγκαινιάζει μία ιδιόμορφη έκθεση …

Μια έκθεση όπου δεν παρουσιάζεται το τελικό έργο, αλλά το ενδιάμεσο για την προετοιμασία του στάδιο εργασίας. Ο Βασίλης Καρκατσέλης, (Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης), αποκαλύπτει στο κοινό της πόλης τα μυστικά της κουζίνας του καλλιτέχνη.

Στην έκθεση, που θα είναι ανοικτή και υπό συνεχή διαμόρφωση κατά τη διάρκεια των δύο μηνών που θα διαρκέσει, θα παρουσιαστούν 4 διαφορετικά δείγματα της δουλειάς του με θέμα την Πόλη της Θεσσαλονίκης. 4 διαφορετικές πειραματικές ενότητες έργων και τεχνικών, από το παρελθόν, που παρέμειναν σε αυτό το στάδιο από έλλειψη χρόνου, αλλά ήλθε η ώρα να ξαναδουλευτούν παρουσία κοινού.

Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει τα  δείγματα εργασίας του, στην οθόνη του υπολογιστή του συνεχίζει τις εργασίες του και το κοινό τον βοηθά να τα συνεχίσει. Πληρώνοντας μόνο το κόστος της εκτύπωσης, τον βοηθά να δει το επόμενο στάδιο επεξεργασίας του έργου και να συνεχίσει.

Το έργο για να προχωρήσει, πρέπει να τυπώνεται και να κρεμιέται στον τοίχο για τις απαραίτητες διορθώσεις. Το έργο στον τοίχο είναι μία νέα πραγματικότητα, ένα νέο αντικείμενο και σαν τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίζεις. Καταλαμβάνει χώρο, δημιουργεί περιβάλλον, παράγει σκέψεις και καμία σχέση δεν έχει με την ίδια εικόνα σε δείγμα ή το φάντασμά της στην οθόνη του υπολογιστή. Ήθελα να τα δω στον τοίχο, να τα χαϊδέψω, να μιλήσω μαζί τους, έστω και μετά από τόσο καιρό, και γι αυτό αποδέχθηκα την πρόταση. Για δύο μήνες θα δουλέψω για αυτά, δήλωσε ο καλλιτέχνης.

Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια του: Contrast / Αντίθεση: Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Παραγωγή: Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης