Η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή κλείνει 6 χρόνια υποθαλάσσιων μουσικών περιηγήσεων. Μαζί με τούτα τα 6 χρόνια, κλείνει κι ένας

κύκλος τραγουδιών και εργασίας, σαν μια δίνη μεσοπέλαγα, και ολοκληρώνεται η περίοδος της «Ορχήστρας στο Βυθό», του ντεμπούτου άλμπουμ της Φάλαινας, το οποίο κυκλοφόρησε στην ανεξάρτητη δισκογραφική της ετικέτα «Πλαγκτόν» και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά επίσημα την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010 (10.10.10) στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου.

Η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή επιστρέφει την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 (12.12.12), στον φιλόξενο χώρο του Σταυρού του Νότου, για να παρουσιάσει, για μια τελευταία φορά στην ολότητά της, την «Ορχήστρα στο Βυθό», ως απολογισμό και καταγραφή, αλλά και για να δώσει μια γεύση από το νέο της υλικό, μέρος του οποίου θα συμπεριληφθεί στο επερχόμενο δεύτερό της άλμπουμ, ένα άλμπουμ που αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2013.

Η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή συνεχίζει το ταξίδι ακάθεκτη και πρόσω ολοταχώς…

ΜΗΤΕΡΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΥΦΛΗ

Η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή αναδύθηκε το καλοκαίρι του 2006. Είναι ένα πολυμελές ωδικό κήτος ηλεκτροακουστικής Folk-Soul Rock, αλλά και ένα «υποβρύχιο», ελληνόφωνο μουσικό όχημα έκφρασης, με έμφαση στα διηγηματικά τραγούδια, στις συμφωνικές ενορχηστρώσεις, στον εναγκαλισμό του απρόσμενου και στην αφοσίωση στο ομαδικό πνεύμα.

Τα τραγούδια της ταξιδεύουν τον ακροατή στα ηχοχρώματα των Waterboys, των Arcade Fire, του Bruce Springsteen, του Dave Matthews και του Paul Weller, αλλά και στην τραγουδοποιία του Βαγγέλη Γερμανού, του Δήμου Μούτση και του Θανάση Παπακωνσταντίνου, με όλα τα παραπάνω να αποτελούν ισχυρές δημιουργικές της επιρροές. Έχει εμφανιστεί σε πολλές γνωστές μουσικές σκηνές και σε φεστιβάλ της Αθήνας και της περιφέρειας, και κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ, την «Ορχήστρα στο Βυθό», τον Οκτώβριο του 2010 («Πλαγκτόν»). Αυτόν τον καιρό, το πλήρωμα της Μητέρας Φάλαινας Τυφλής εργάζεται πάνω στα νέα της τραγούδια, τα οποία και θ’ αποτελέσουν τον κορμό του επερχόμενου καινούργιου άλμπουμ της.

Η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή είναι:

Διαμαντής Διαμαντίδης – Κιθάρα / Φωνή
Τζωρτζίνα Κοκκινάκη – Βιολί / Φωνή
Μιχάλης Κραουνάκης – Σαξόφωνο
Κρίτων Μπελλώνιας – Τύμπανα
Λάμπης Μητσιάκης – Τρομπόνι / Μαντολίνο
Ειρήνη Συσκάκη – Βιολί
Σωτήρης Πέπελας – Τρομπέτα
Μυρτώ Γουζίου – Βιολοντσέλο
Λευτέρης Πουλιού – Πιάνο / Πλήκτρα
Θοδωρής Σταυριανός – Ηλεκτρικό μπάσο