Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Βασίλη Ζωγράφου με τίτλο Missing. Η έκθεση ξεκινά το Σάββατο 14 Νοεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2015.

Στην έκθεση παρουσιάζονται ζωγραφικές αφηγήσεις που εστιάζουν σε ελληνικές παραδοσιακές εκδοχές ένδυσης και στολισμού, καθώς και αντιγραφές λεπτομερειών από φιλέλληνες ζωγράφους που αποτυπώνουν σαν παραθέματα ζωγραφικούς τρόπους που αποδίδουν αποφασιστικά χαρακτηριστικά ερμηνείας σχετικά με την έννοια της ελληνικότητας.

Ο τίτλος της έκθεσης Missing αποδίδει την ανάγκη να προσδιοριστεί το έλλειμμα αφομοίωσης μιας συνέχειας στοιχείων της παράδοσης, όπως και την επιθυμία συντονισμού, συνεργατικότητας και φροντίδας για συνεύρεση σε χρόνους γιορτής με συμμετοχικότητα και ομοθυμία. Ο Βασίλης Ζωγράφος, πιστός στο εικαστικό του ιδίωμα, εστιάζει σε θεματικές επιλογές με ενιαίο χρωματικό φόντο. Η απουσία περιγραφής προσώπων απομακρύνει εκδοχές προσωπογραφίας και εντείνει τα νοήματα από τις χειρονομίες και τους βηματισμούς, δίνοντας βάρος στις έννοιες σε αντίθεση με τη περιγραφή.

Το κείμενο που συνοδεύει την έκθεση υπογράφει η Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Έρη Τζαβέλα.