Από τις 12 έως τις 20 Σεπτεμβρίου τα βλέμματα στρέφονται στο συναρπαστικό κόσμο της καλλιτεχνικής δημιουργίας εντός και εκτός συνόρων.  Το πρόγραμμα του περιλαμβάνει έργα σκηνής και εικόνας που έγιναν ειδικά για το MIRfestival και παρουσιάζονται σ’ αυτό για πρώτη φορά, στοχεύοντας έτσι στην υποστήριξη της πρωτογενούς δημιουργίας.

Οι βασικοί χώροι διεξαγωγής του φεστιβάλ θα είναι το Πολτιστικό Κέντρο Μελίνα του Δήμου Αθηναίων (πρώην Πιλοποιείο Πουλόπουλου) στην περιοχή Γκάζι, το γειτονικό Θέατρο Άκης Δαβής (μέχρι πρόσφατα Αλκμήνη) και ο πεζόδρομος της οδού Θεσσαλονίκης, ενώ το πάρτυ έναρξης θα γίνει στο Κ44 και το πάρτυ λήξης στο Booze.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα του Δήμου Αθηναίων θα φιλοξενηθεί η έκθεση με εγκαταστάσεις βίντεο, οι προβολές πειραματικών ταινιών και το κέντρο του φεστιβάλ με καφέ, τσάι, αναψυκτικά, κουβεντούλα και wi-fi (12-20 Σεπτεμβρίου, καθημερινά 17:00-22:00).

Στο θέατρο Άκης Δαβής (Αλκμήνη) θα πραγματοποιηθούν οι περφόρμανς και οι μουσικές παραστάσεις (13-20 Σεπτεμβρίου, εκτός 17/09 από τις 21:00) ενώ στον πεζόδρομο της οδού Θεσσαλονίκης περφόρμανς, μουσικές και εκπλήξεις θα περιμένουν κοινό και περαστικούς στις 12,15 και 20 Σεπτεμβρίου.