Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την έκθεση  “Mirage Machines” αποκλειστικά με websites που έχει δημιουργήσει ο Άγγελος Πλέσσας.

Η δουλειά του Άγγελου Πλέσσα τοποθετείται μέσα και γύρω από το ίντερνετ. Ο καλλιτέχνης ανήκει σε μια γενιά καλλιτεχνών που μεγάλωσαν με το Google και διατηρούν το studio τους στο φορητό υπολογιστή τους έτσι το να «ανεβάζουν» παραδοσιακά μέσα όπως ένα σχέδιο σε μια ιστοσελίδα είναι μία φυσική ενέργεια. Στρέφοντας τον τίτλο των έργων του σε ένα κατοχυρωμένο διαδυκτιακό domain, δημιουργεί κινούμενες εικόνες οι οποίες είναι άμεσα ηλεκτρονικές και μοναδικές, αναπαραγώμενες σε εκατομμύρια υπολογιστές αλλά υπαρκτές μόνο σε συγκεκριμένη διεύθυνση. Συνήθως εστιάζοντας σε θέματα όπως ταυτότητας και εξουσίας, τα διαδικτυακά σχέδια του Πλέσσα γίνονται χαρακτήρες και πορτρέτα, εναλλάσσοντας μεταξύ παράξενου και καυστικού, εκφράζοντας αφηρημένα συναισθήματα όταν συνήθως βιώνονται στην ηλεκτρονική μας επικοινωνία και τις καθημερινές μας παρεξηγήσεις. Έργα οπως το “MeLookingAtYou.com” (2005) είναι πορτρέτα τα οποία οφείλονται τόσο σε εμότικον χαρακτήρων κειμένου όσο στην αφέλεια και πολύπλοκη συναισθηματική πνευματικότητα των έργων του Πολ Κλε.

Ο Άγγελος Πλέσσας ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι ο ιδρυτής και επιμελητής του “The Eternal Internet Brotherhood” ενός συλλογικού, ετήσιου residency/ summit/ project που πραγματοποιείται σε διάφορα μέρη του κόσμου (Ανάφη, 2012, Xilitla, 2013, Νεκρή Θάλασσα, 2014).  Ο Άγγελος Πλέσσας είναι υποψήφιος για το βραβείο ΔΕΣΤΕ 2015. Η έκθεση των υποψηφίων καλλιτεχνών θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από τις 27 Μαΐου εώς τις 30 Σεπτεμβρίου 2015. Έχει παρουσιάσει την δουλειά του σε πολλές εκθέσεις μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται:  “Α Cab” σε επιμέλεια Valentinas Klimasauskas, Kunsthalle Athena, (2014), “Food” σε επιμέλεια της Adelina von Furstenberg στο MuCEM στην Μασσαλία (2014), “Scenes d’ Europe” σε επιμέλεια της Florence Derieux και του Antoine Marchand, Frac Champagne-Ardenne (2013), Frieze Projects σε επιμέλεια Nicola Lees, Frieze London (2013), “Digitart at Studio 13/16) σε επιμέλεια Abdel Bounane, στο Centre Pompidou, Παρίσι (2013), “This must be the place” στην Kunsthalle Athena (2013), “Rhizome/Fact 5 videos for the 2012 Liverpool Biennial”, curated by Joanne McNeil and Omar Kholeif (2012), ” Word of Mouth”, 3η Μπιενάλε της Αθήνα, (2011), 3η Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης “A Rock and a hard place”, σε επιμέλεια Paolo Colombo, Mahita Ebu, και Μαρίνας Φωκίδη, “The Angelo Foundation School of Music” σε επιμέλεια του Σταμάτη Σχιζάκη στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Αθήνα (2011),  “Visual Dialogues”, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση (2010), “Spendid Isolation”, 2η Μπιενάλε της Αθήνας σε επιμέλεια Cay Sophie Rabinowitz (2009), “Extended Ecologies” σε επιμέλεια Δάφνης Βιτάλη στο ΕΜΣΤ, Αθήνα (2009), “Σε Ενεστώτα Χρόνο”, ΕΜΣΤ, Αθήνα (2007), “Her(his)story” σε επιμέλεια Μαρίνας Φωκίδη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.