Το Half Note Jazz Club ξεκινά τη φετινή σεζόν, υποσχόμενο, μέχρι και το κλείσιμο της, μερικές από τις καλύτερες μουσικές βραδιές που θα μπορούσαμε να ζήσουμε αυτό τον χειμώνα!

Σχήματα, που για πρώτη φορά έρχονται στην Ελλάδα, αλλά και παλιοί γνώριμοι και αγαπημένοι στο ελληνικό κοινό από τις προηγούμενες εμφανίσεις στο πλέον non-smoking Club, έρχονται στην Αθήνα για να παρουσιάσουν νέες και παλιές επιτυχίες τους.

Φυσικά σε συνεργασία με το HAIG θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το δεκαήμερο Ελληνικής Τζαζ, από 7 έως 16 Μαΐου, ως συνέχεια της προσπάθειας ανάδειξης των Ελλήνων δεξιοτεχνών και ελληνικών τζαζ σχημάτων. 

Τα σχήματα που θα ανέβουν φέτος στη σκηνή του Half Note είναι 29 στο σύνολο, ενώ θα καλυφθούν σχεδόν όλα τα ήδη της soul, funk, acid, ethnic, swing, blues έως και rockabilly, τα οποία όμως πάντα περιστρέφονται γύρω από την τζαζ μουσική, που εξακολουθεί να είναι και η βάση του ιστορικού Club.

Στο φετινό πρόγραμμα καλύπτεται πλήρως η funk, η acid και η soul jazz από σημαντικά ονόματα και γκρουπ όπως οι: James Taylor Quartet, Pee Wee Ellis Assembly, The Big Sam\’s Funky Nation. Θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε μεγάλες μορφές του blues όπως ο Joe Louis Walker και ο John Primer με τους Real Deal Band.

Από το πρόγραμμα δεν λείπουν και μεγάλοι θρύλοι της τζαζ όπως οι: CERTIS FULLER QUINTET, οι HOUSTON PERSON QUARTET, MINGUS DYNASTY, μια από τις αυθεντικές μπάντες που δημιουργήθηκαν για να μεταφέρουν την μουσική κληρονομιά του μεγάλου συνθέτη, μπασίστα και προσωπικότητα της jazz του Charles Mingus.

Θα δούμε όμως και μεγάλες τζαζ φωνές όπως την Robin McKelle και την China Moses, την κόρη της διάσημης τραγουδίστριας Dee Dee Bridgewater που αναμένεται να αφήσει εποχή.

Αρκετό και το Βαλκανικό στοιχείο στο φετινό πρόγραμμα του Half Note με δύο σπουδαίες brass bands τους Fanfare Tirana και τους BOBAN I MARKO MARKOVIC ORKESTAR, μια από τις σπουδαιότερες μπάντες χάλκινων στα Βαλκάνια, που γνωρίσαμε από τις ταινίες Underground και Arizona Dream του  Kusturica. Αλλα΄με βαλκανικό αέρα έρχοναται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και οι Figli Di Madre Ignota (Παιδιά Αγνώστου Μητρός) από την Ισπανία που συνδυάζουν το Βαλκανικό ήχο με το σουίνγκ, το spaghetti έως και τον ιδιαίτερο και κωμικό ήχο του Max Raabe.

Πολλές ακόμα όμως είναι οι νέες αφίξεις τόσο στην Ελλάδα όσο και ως μουσικό είδος για το Half Note. Νέα γκρουπ που επέλεξαν το Half Note για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα είναι.οι: THE HARLEM JAMES GANG, CHINA MOSES QUINTET, ZULU 9.30, BELLEVUE CADILLAC, NEW YORK JAZZ SKA ENSEMBLE, ANNE SCHNELL & THE JO JO EFFECT, TANGUARDA Y R.GREENBERG & J.CERVILA,  LAURA VANE & THE VIPERTONES και η κοκκινομάλλα rockabilly τραγουδίστρια  KIM LENZ με τους THE JAGUARS. 

Δεν θα λείψουν όμως και οι πολύ επιτυχημένες και αναπόφευκτες επαναλήψεις λόγω της μεγάλης αγάπης του αθηναϊκού κοινού. Την δεύτερη κι όλας εβδομάδα θα εμφανιστεί ο Tonino Carotone παρουσιάζοντας τον καινούριο του δίσκο, λίγο μετά το Πάσχα θα έχουμε τον Boban Markovic, ενώ στο Half Note θα καταφέρουν τελικά να δουν από κοντά οι λάτρεις της Λατινοαμερικάνικης μουσικής, τη μοναδική Barbara Luna.

Το Half Note ανοίγει στις 2 Οκτωβρίου με τους JAMES TAYLOR QUARTET (JTQ). H acid jazz του Taylor θα ξεσηκώσει και τους πιο διστακτικούς και θα μας  παρασύρει σε ένα μεγάλο soul jazz πάρτυ.  Ιδίως τώρα που συνοδεύεται κι από τραγουδίστρια!