Η αίθουσα τέχνης εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου θα εγκαινιάσει την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, την ατομική έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού καλλιτέχνη Κίκου Λανίτη με τίτλο Μην κλείνεις τα μάτια, μέσα από την οποία ο Λανίτης καταθέτει τις πολιτικοκοινωνικές του απόψεις.

Ο Κίκος Λανίτης, καταθέτει τις πολιτικοκοινωνικές του απόψεις μέσα από ποικίλες τεχνικές και μέσα έκφρασης, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του για τον εκφραστικό δυναμισμό του χρώματος χωρίς να επαναλαμβάνει τον εαυτό του.

Αυτή τη φορά  πλάθει με το αναγνωρίσιμο εικαστικό του ιδιόλεκτο ένα νέο σύγχρονο ρεαλισμό, με εσοχές – προεξοχές, που απολήγουν στην εμφάνιση μιας τρισδιάστατης επιφάνειας. Οι χρωματικές εντάσεις του αφομοιώνουν την ένθετη ύλη, επιβάλλοντας πολλαπλές αναγνώσεις, αναζητώντας διαρκώς κοινωνούς και όχι θεατές.

Η εικαστική πρόταση του καλλιτέχνη στην αίθουσα τέχνης έκφραση – γιαννα γραμματοπουλου είναι συνέχεια της προηγούμενης σειράς έργων του με τίτλο Κλείνοντας τα μάτια δεν σημαίνει ότι δεν είσαι εκεί.

Φιλτράρει τις αλήθειες των graffiti (σύμβολα των φτωχών όπως τα ονομάζει) σε ένα εικαστικό μίγμα με φιγούρες της μεταλλαγμένης  απατηλής εικόνας του σήμερα. Κλείνοντας τα μάτια δεν προσφέρει ασφάλεια αλλά μηδενισμό από το κοινωνικό γίγνεσθαι.