Στο κοντινό μέλλον, οι κάτοικοι μιας χώρας έχουν εκλέξει ολοκληρωτική κυβέρνηση. Ο Βασίλης ζει σε μια μεγαλούπολη αυτής της χώρας και εργάζεται σε εταιρεία. Χωρισμένος, με ένα παιδί που σπουδάζει, μένει μόνος του. Ψυχαναγκαστικός, απόμακρος, εγκλωβισμένος σ’ ένα μικρόκοσμο που ο ίδιος δημιούργησε. Η ζωή του κυλάει πάνω στη σταθερή επανάληψη της καθημερινότητάς του: δουλειά, σπίτι, τηλεόραση, ύπνος.

Ένα συνηθισμένο βράδυ στο σπίτι, η απορία του στην ανάλυση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, μεγαλώνει την ελάχιστη προϋπάρχουσα ρωγμή στη σκέψη του και τον οδηγεί σε μια συντριπτική απολογιστική νύχτα, η οποία κορυφώνεται με την έξοδό του την ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Εκεί, κάποια κοινά φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του με αυτά ενός διαβόητου τρομοκράτη, τον καθιστούν διωκόμενο από τους άντρες μιας περίπολου. Όμως τα μέλη μιας τρομοκρατικής ομάδας, έχοντας πιστέψει ότι είναι όντως ο τρομοκράτης, τον φυγαδεύουν. Τις επόμενες μέρες συνεχίζουν στη φαινομενικά φυσιολογική καθημερινότητά τους, προσπαθώντας να τον προσεγγίσουν ξανά.

Έντρομος και διαλυμένος, προσπαθεί να ξαναγυρίσει στη δική του καθημερινότητα, χωρίς επιτυχία. «Γλιστράει» προς το ρόλο που του έδωσαν κι επιδιώκει τη συνάντηση με τα μέλη της ομάδας, τα οποία σχεδιάζουν ένα χτύπημα…

Ο συγγραφέας

Ο Ντίνος Πετράκης γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα, όπου σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων για ένα χρόνο στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά και για περισσότερα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Από το 1998 ζει στο Ρέθυμνο. Εκεί, μετά από μερικά χρόνια εργασίας, κατάλαβε ότι δεν θα σταδιοδρομούσε στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων.

Το 2004 κυκλοφόρησε μαζί με δύο φίλους την ποιητική συλλογή Από την Κερπινή ως την Ταϊβάν. Δέκα χρόνια μετά, έκδωσε την πρώτη νουβέλα που έγραψε, με τίτλο Θερινό ηλιοστάσιο. Και τα δύο αυτά βιβλία ήταν ιδιωτικές εκδόσεις.

Το 2015, στον πανελλήνιο διαγωνισμό σύντομου διηγήματος με θέμα την αλληλεγγύη, το διήγημά του «Ένα καινούριο σπίτι» επιλέχθηκε για τη συλλογική έκδοση Έλα στη θέση μου (εκδόσεις Ταξιδευτής).