Τα 47α Δημήτρια παρουσιάζουν τον Milcho Leviev με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα …

15 Οκτωβρίου 2012 στις 21.00 στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάλδης» Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου «Διάσημοι Ερμηνευτές» των 47ων «Δημητρίων», που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και αποτελεί συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

O Milcho Leviev συγκεντρώνει στο πρόσωπό του τις ιδιότητες του πιανίστα, συνθέτη, ενορχηστρωτή, μαέστρου και καθηγητή της κλασικής και jazz μουσικής. Με περισσότερες από 100 ηχογραφήσεις στο βιογραφικό του και πλήθος κορυφαίων συνεργασιών, ο γεννημένος στη Βουλγαρία καλλιτέχνης, έχει κερδίσει το κοινό και τους πιο δύσκολους μουσικοκριτικούς σε όλον τον κόσμο. Ο «Νονός της βαλκανικής τζαζ», όπως τον αποκαλούν, θα εμφανιστεί στο πλαίσιο των 47ων «Δημητρίων», έχοντας στο πλευρό του τη γνωστή τραγουδίστρια της τζαζ Βίκυ Αλμαζίδου, τον τρομπετίστα Παντελή Στόικο, το Λάκη Τζήμκα στο κοντραμπάσο, τον Γρηγόρη Σημαδόπουλο στο πιάνο, τον Χρήστο Γερμένογλου στα τύμπανα και τον Χάρη Καπετανάκη στο σαξόφωνο. Αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας των εκλεκτών μουσικών και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, την οποία θα διευθύνει ο Χάρης Ηλιάδης, είναι ένα αφιέρωμα στη μουσική των G. Gershwin,  D. Ellington  και C. Porter.

To πρόγραμμα της συναυλίας:
George Gershwin: Rhapsody in Blue (σόλο πιάνο: Milcho Leviev)
Duke Ellington: Caravan / Sophisticated Lady
George Gershwin: My Man’s Gone now
Cole Porter: I Concentrate on You / Night and Day / Love for Sale / So in Love / Just One of Those Things / I’ ve Got You Under My Skin
George Gershwin: The Man I Love / Summertime