Οι εκδόσεις Μίνωας  κυκλοφορούν το παιδικό βιβλίο με τίτλο, “Μικρόπολη” της  Κέλλυς Αλχανάτη σε εικονογράφηση του Γιώργου Πετρίδη.      

Φανταστήκατε ποτέ μια πόλη όπου όλα είναι μικροσκοπικά; Τα αυτοκίνητα, τα σπίτια, τα μαγαζιά, τα λουλούδια ακόμα και οι άνθρωποι; Ε λοιπόν, αυτή η καταπληκτική πόλη υπάρχει! Και τη λένε Μικρόπολη! Εκεί ζουν η μικρή Λούλα και η φίλη της η μεγάλη χελώνα, που τη λένε Λώνα. Μόνο που μια μέρα, η ανυπάκουη Λούλα αποφασίζει να φύγει από την όμορφη Μικρόπολη και να πάει να ζήσει σε μια άσχημη μεγάλη πόλη μπαίνοντας σε μεγάλες περιπέτειες…

Οι περιπέτειες της ανυπάκουης Λούλας ζωντανεύουν μέσα από το τρυφερό κείμενο της Κέλλυς Αλχανάτη και την πρωτότυπη εικονογράφηση του Γιώργου Πετρίδη. Σελίδα τη σελίδα, η αρμονική συνεργασία των δύο δημιουργών θα παρασύρει μικρούς και μεγάλους στον απίθανο κόσμο της Μικρόπολης.

«Πόσο όμορφο θα ήτανε να μεγαλώναμε τα παιδάκια μας σε μια πόλη ονειρικά πλασμένη….  Πόσο ασφαλείς θα νιώθαμε αν ξέραμε ότι θα είναι πάντα καλά, μακριά από κινδύνους και προβλήματα. Μια πόλη σαν παραμύθι… Η Μικρόπολη γράφτηκε ακριβώς γι’ αυτό τον σκοπό. Για να ταξιδέψει γονείς και παιδιά σε μια πόλη γεμάτη αγάπη και χαρά. Σε μια πόλη  που ξεχειλίζει από  χρώματα και  συναισθήματα. Εκεί η φιλία, η εμπιστοσύνη, η εκτίμηση και η αλληλεγγύη είναι απαραίτητα εφόδια για όλους, μικρούς και μεγάλους.  Αξίες και έννοιες  που τους ακολουθούν και τους βοηθούν να  προχωρήσουν στη ζωή τους. Σας καλωσορίζω όλους στη Μικρόπολη – γιατί εκεί χωράμε όλοι!»   

Η Κέλλυ Αλχανάτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή, αντί για παιχνίδι, σκάρωνε παραμυθένιες παραστάσεις και σκηνοθετούσε φανταστικές ιστορίες με τις φίλες της. Σπούδασε Σκηνοθεσία, Κινηματογράφο και Τηλεόραση στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης και η πτυχιακή της εργασία (πιλότος παιδικής εκπομπής) εξελίχτηκε σε τηλεοπτική παραγωγή. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε ως αρθρογράφος σε  σημαντικά περιοδικά ποικίλης ύλης και για πολλά χρόνια ως σκηνοθέτης διαφημιστικών spot και τηλεοπτικών εκπομπών. Σήμερα είναι μέλος της ομάδας ψυχαγωγικών εκπομπών μεγάλου ιδιωτικού καναλιού. Είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες.