Ο χώρος πολιτισμού Camp παρουσιάζει την έκθεση «Μικρογεωγραφίες ΙΙ: Ένας Τυχαίος Οδηγός για τη Συγκρότηση Αστικών Κοινών»…

από τις 8 μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2013.

Οι Μικρογεωγραφίες είναι ένα έργο εν εξελίξει που στοχεύει στη διερεύνηση των μετασχηματισμών ορισμένων νευραλγικών και παραμελημένων κοινωνικών και γεωγραφικών περιοχών.

Οι Μικρογεωγραφίες ΙΙ, πιο συγκεκριμένα, αναφέρονται στην περιοχή του Οβριοκάστρου Κερατέας, στο Ναό της Αρτέμιδας Αγροτέρας στο Μετς και στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Επικεντρώνονται τόσο στη δράση των τοπικών κοινοτήτων για τη δημιουργία συγκρότησης αστικών κοινών, όσο και σε ορισμένες μικρές, ελάχιστες δράσεις κοινωνικών και καλλιτεχνικών ομάδων ή ατόμων που διεκδικούν μια ποιητική και πολιτική διάσταση στη καθημερινότητα, η οποία λειτουργεί ως ένα είδος προσωποποιημένης αντίστασης απέναντι στο παγκοσμιοποιημένο τοπίο, στη διασπορά της εγκατάλειψης και στην ισοπεδωτική κυριαρχία του real estate και των στρατηγικών «εξευγενισμού»: Μια μικρή χειρονομία, μία επί τόπου συζήτηση μας ή ένα γρήγορο chat, η επανάληψη μιας καθημερινής πράξης (που μπορεί να είναι η εθελοντική κοινοτική εργασία ή ένας περίπατος).

Αυτό το κοντινό, «εσωτερικό» βλέμμα, μέσα από καλλιτεχνικές, αρχιτεκτονικές και κοινωνικές πρακτικές περιέχει μιαν ευχή: να εστιάσουμε στο βίωμα και όχι στην κατανάλωση, στη συνάντηση και όχι στη διαίρεση.

Οι Μικρογεωγραφίες ΙΙ παρουσιάζονται ταυτόχρονα στην Αθήνα στο CAMP! Contemporary Art Meeting Point, στο THE APARTMENT off-site, στον αυτοδιαχειροζόμενο χώρο της ομάδας Ορίζοντας Γεγονότων και στην Κερατέα στο Μπλόκο Κερατέας ‘Απαρτο Κάστρο”, στο Χώρο του Συνδέσμου Πνευματικής και Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας και στην οικία Ελένης Ζαραλιάγκη.

Επιμέλεια: Χαρίκλεια Χάρη

Συμμετέχουν: Νίκος Αναστασόπουλος, Βασίλης Βασιλακάκης, Ανδρέας Βούσουρας, Δημήτρης Γκιζίνος, Βαγγέλης Γκόκας, Τζίμης Ευθυμίου, Θοδωρής Ζαφειρόπουλος, Κωνσταντίνα Θεοδώρου, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Νίκος Καζέρος, Αλέξανδρος Κιουπκιολής, Ρίκα Κριθαρά, Μιχάλης Κυριαζής, Άννα Λάσκαρη, Caroline May, Δημήτρης Ντοκατζής, Νίκος Παπαδόπουλος, Αγγελική Σβορώνου, Άγγελος Σκούρτης, Νίκος Σταθόπουλος, Γρηγόρης Τσικριστάρης, Κώστας Τσώλης, Κώστας Χριστόπουλος, Oryio Lab