Μικρές ζωές ή το σώμα που κατοικώ, είναι ο τίτλος της παράσταση χορού της Ομάδας Ύψιλον, η οποία θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014, στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης.

Στόχος της παράστασης είναι ο απόλυτος συγχρονισμός μεταξύ μας. Κι αυτή η προσπάθεια των δύο σωμάτων γίνεται τελικά το περιεχόμενο και το μέσο της παράστασης. Ο θεατής καλείται να παρακολουθήσει όχι μια ιστορία με αρχή μέση τέλος, αλλά δυο σώματα που κινούνται, και με την κίνηση μεταφέρουν την ιστορία τους, τη μοναδικότητα τους.

Στοχεύουμε θα έλεγα περισσότερο στην κιν-αίσθηση (είναι η αίσθηση που όλοι οι άνθρωποι έχουμε και μας επιτρέπει να αντιλαμβανόμαστε την θέση του σώματος μας, των μελών μας , την σχέση μας με τα αντικείμενα, με τον χώρο) και λιγότερο σε εγκεφαλική επεξεργασία. Προσπαθώ να εξηγώ  όσο το δυνατόν λιγότερο τις προθέσεις μου για αυτό που φτιάξαμε. Θα ήθελα να συναντηθεί κανείς με το έργο μας  χωρίς οδηγίες, να σταθεί απέναντι του αθώος.

Αγγελική Στελλάτου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Αποφοίτησε με άριστα από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης.  Με υποτροφία του Ιδρύματος Α.Σ. Ωνάσης συνέχισε τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη, στο Merce Cunningham Dance Studios. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια Contact Improvisation και Release Techniques με τους K.J.Holmes, Jeremy Nelson, Daniel Lepkoff, Sarah Pearsons, Sarah Rudner και άλλους.

Το 1987 με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου, ίδρυσαν την Ομάδα Εδάφους.
Τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης χορεύτριας για το σόλο «Σκαλοπάτια», από την παράσταση “Ανθρώπινη Δίψα”.

Έχει συνεργαστεί με διάφορες χορευτικές ομάδες: Sine Qua Non, Ανάλια, amorphy.org, Χορικά της Ζ.Νικολούδη και άλλες.  

Σαν χορογράφος έχει συνεργαστεί με:Θέατρο του Νέου Κόσμου, Εθνικό Θέατρο, Μέγαρο Μουσικής, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Λάρισας, Θέατρο Εμπρός  κ.ά.

Τιμήθηκε με το βραβείο Κ.Πράτσικα για την παράσταση Motortown, σκηνοθεσία Β.Θεοδωρόπουλος.

Ήταν επικεφαλής χορογράφος των Τελετών Έναρξης και Λήξης, των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004.

Έχει χορογραφήσει και σκηνοθετήσει τις παραστάσεις:
“Στο δρόμο μου, ένας άγγελος” της Μ. Ευσταθιάδη,
“λίγο πρίν(  )λίγο μετά”, για την Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006, Αθήνα και Φρανκφούρτη.
καν.ίβ.αλοι θέατρο του Ν.Κόσμου 2009,
“7 θανάσιμα αμαρτήματα”, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών 2011,
μικρές ζωές ή  το σώμα που κατοικώ, Αθήνα- Καλαμάτα 2013.