Θα παρουσιαστούν έργα μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων δουλεμένα με ακρυλικά και μολύβια σε καμβά.

Απόσπασματα από το κείμενο του καταλόγου:

“… Η Κωνσταντίνα Καραχάλιου δουλεύει με ακρυλικό, μολύβια, ξηροπαστέλ και λαδοπαστέλ σε καμβά, με τρόπο τέτοιο ώστε το αποτέλεσμα να δίνει την αίσθηση της ακουαρέλας. Και αυτό γιατί θέλει να κινείται ελεύθερη ανάμεσα στο χώρο της παράστασης και της αφαίρεσης, επιλέγοντας κάθε φορά σε ποια περιγραφικά στοιχεία θα δώσει σημασία.

Με αφορμή μικρές προσωπικές ιστορίες, στήνει στους καμβάδες της έναν ολόκληρο κόσμο με κύριο θέμα της τα παιδιά και τη σχέση τους με τους ενήλικες. Με τον τρόπο αυτό, θέλει να εμβαθύνει στις μικρές στιγμές της καθημερινότητας, που είναι ιερές μέσα στην απλότητά τους και αξίζει να μείνουν ζωντανές στην μνήμη μας.

Χρησιμοποιώντας έντονα χρώματα όπως το κίτρινο, το μωβ ή το φούξια, αποτυπώνει με ευαισθησία και τρυφερότητα μοναχικές στιγμές παιδιών και την φροντίδα που δέχονται από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Βασικό χαρακτηριστικό στα έργα της είναι η χρήση των γεωμετρικών μοτίβων ως φόντο. Μικρά τετράγωνα ή άλλα σχήματα που θυμίζουν εργόχειρα ή στοιχεία παρμένα από ταπετσαρία, βρίσκονται εκεί, επαναλαμβανόμενα, για να εκφράσουν την όμορφη “ρουτίνα” της καθημερινότητας. Είναι ταυτόχρονα η βάση που στηρίζει τα έργα της σχηματικά και χρωματικά αλλά και αυτή που στηρίζει συμβολικά και την έννοια της παιδικής ηλικίας για την οποία η ζωγράφος θέλει να μιλήσει στον θεατή. Από την άλλη πλευρά, ο τρόπος με τον οποίο επεξεργάζεται τη φιγούρα -με το περίγραμμα να την διαχωρίζει από τα γεωμετρικά μοτίβα- είναι τέτοιος ώστε να “σπάει” αυτήν την επανάληψη και να εκφράζει την “μαγεία” της κάθε στιγμής που είναι μοναδική και αιώνια…” – Ήρα Παπαποστόλου, Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1972 στην Λαμία. Φοίτησε στην Γυμναστική Ακαδημία (1991-1995). Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Χρόνη Μπότσογλου (2005-2008) Στην διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε μαθήματα Ζωγραφικής στο Πανεπιστήμιο της Λισαβώνας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus.  Έχει εκθέσει έργα σε περισσότερες από δέκα  ομαδικές εκθέσεις. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Αυτή είναι η πρώτη ατομική της έκθεση.