Από τις εκδόσεις Μίνωας και την σειρά Γαλάζια Βιβλιοθήκη κυκλοφορεί το βιβλίο με τίτλο Μικρές κυρίες στης Λουίζα Μέι Άλκοτ σε διασκευή του Δημήτρη Καραδήμα.

Η ζωή δεν είναι εύκολη για τα τέσσερα κορίτσια, τη Μεγκ, την Τζο, την Μπετ και την Έμι. Ο πατέρας τους λείπει στον πόλεμο, ενώ η μητέρα τους αγωνίζεται να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Παρά τις αντιξοότητες, οι τέσσερις αδελφές είναι γεμάτες ζωντάνια και αισιοδοξία. Η Μεγκ διαθέτει ομορφιά και καλοσύνη, στην Τζο αρέσει το γράψιμο, η Μπετ αγαπά τη μουσική και η Έμι λατρεύει τη ζωγραφική. Στις δύσκολες στιγμές η μία φροντίζει την άλλη, μαλώνουν, διδάσκονται από τα λάθη τους, κάνουν νέους φίλους και μαθαίνουν πώς να ξεπερνούν απογοητεύσεις και αναποδιές.

Οι Μικρές κυρίες, το διαχρονικό μυθιστόρημα που έχει αγαπηθεί από γενιές νεαρών αναγνωστών, εξακολουθεί να συναρπάζει και σήμερα, χάρη στην ξεχωριστή ατμόσφαιρα της οικογενειακής θαλπωρής που αποπνέει και τα θετικά μηνύματα που αγγίζουν τις καρδιές όλων.

Η σειρά Γαλάζια Βιβλιοθήκη των εκδόσεων Μίνωας περιλαμβάνει αριστουργήματα της παγκόσμιας και ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας σε νέες, μοντέρνες εκδόσεις. Διασκευασμένα για εύκολο διάβασμα και προσεκτικά επιμελημένα, καθένα από τα κλασικά αυτά μυθιστορήματα διατηρεί όλη τη μαγεία που έκανε την πρωτότυπη ιστορία αγαπημένο ανάγνωσμα των παιδιών.

Η Λουίζα Μέι Άλκοτ γεννήθηκε το 1832 στην Πενσυλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Ήταν κόρη του διάσημου παιδαγωγού Άμος Άλκοτ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την εισαγωγή παιδαγωγικών νεωτερισμών στο εκπαιδευτικό σύστημα. Μαζί με τις τρεις αδελφές της πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια και από πολύ νωρίς αναγκάστηκε να εργαστεί εξαιτίας της κακής οικονομικής κατάστασης της οικογένειάς της. Από πολύ μικρή έδειξε την κλίση της στη λογοτεχνία και για αρκετά χρόνια έγραφε διηγήματα και ιστορίες που δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά και εφημερίδες.

Το 1868 δημοσιεύτηκαν οι Μικρές κυρίες, βασισμένες σε παιδικές της αναμνήσεις, που την έκαναν γνωστή και αγαπητή στο ευρύτερο κοινό. Το μυθιστόρημα γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία που το αναγνωστικό κοινό απαίτησε να μάθει την τύχη των ηρώων αναγκάζοντας τη συγγραφέα να γράψει έναν δεύτερο τόμο με τη συνέχεια της αρχικής ιστορίας. Η παρούσα έκδοση αποτελεί μία διασκευή για παιδιά και των δύο τόμων του έργου. Η Λουίζα Μέι Άλκοτ πέθανε στις 4 Μαρτίου 1888 σε ηλικία 56 ετών.