Εστιάζοντας για τρίτη χρονιά στον καλλιτέχνη και το έργο του, οι «Μικρές Γεωγραφίες» μετατοπίζουν τον συνεκτικό θεματικό τους άξονα. Στις προηγούμενες συναντήσεις με την εισηγήτρια, η ιδιαίτερη πατρίδα των προσκεκλημένων εικαστικών, τα γενέθλια κοιτάσματα μνήμης από την Ήπειρο και την Πελοπόννησο ως την Αίγινα, την Ύδρα και τη Μυτιλήνη, από τον Πειραιά και την Αθήνα ως την Κωνσταντινούπολη, την Αίγυπτο και την Κύπρο, υπήρξαν ο κυριολεκτικός και μεταφορικός ιδιαίτερος τόπος των προσκεκλημένων εικαστικών και, ταυτόχρονα, ο σημαίνων τόπος αναφοράς της παρουσίασης.

Στις συναντήσεις της φετινής χρονιάς, η σημασία της εντοπιότητας δίνει τη σκυτάλη στο εργαστήριο του καλλιτέχνη; Στον μαγικό αυτό τόπο δημιουργικής σκέψης, διαδοχικών αλχημειών, δοκιμών και μετουσίωσης των υλικών και των ιδεών σε έργο και τρόπο ύπαρξης. Το εργαστήριο του καλλιτέχνη και οι πολλαπλές ανακουφιστικές και δημιουργικές εσοχές του οδηγούνται στο προσκήνιο, αποτελώντας τον κύριο άξονα αναζήτησης, τον «τόπο» του προσωπικού στίγματος των συνομιλητών του κύκλου.

Οι προσκεκλημένοι μας σε αυτό το εικαστικό ταξίδι, είναι ταυτόχρονα οι συνομιλητές και ιδανικοί ξεναγοί της κάθε συνάντησης. Διαδεχόμενοι τις «Ιστορίες του Νήματος» και τους «Απέναντι της Οδού Ρεμούνδου», στην τρίτη συνάντηση του φετινού τρίτου κύκλου, τέσσερις από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της νεότερης μα καθιερωμένης πλέον γενιάς των Ελλήνων εικαστικών, οι ζωγράφοι Σάββας Γεωργιάδης, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Βασίλης Πέρρος και Στέλιος Πετρουλάκης, γεννημένοι από το 1977 ως το 1981, με σταθερή μεταξύ τους φιλία και γόνιμη συνομιλία αλλά εντελώς διαφορετικό εικαστικό αφήγημα, τρόπο εργασίας και γραφή, συναντώνται μεταξύ τους και με το κοινό στο Ίδρυμα Θεοχαράκη την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 18.00, ξεδιπλώνοντας τις αφετηρίες της έμπνευσης και τις ιδιαιτερότητες της μικρής γεωγραφίας των εργαστηρίων τους.

Οι παράλληλες χρονικά πορείες και η προσηλωμένη ζωγραφική απόπειρα του καθενός, η προσωπική μυθολογία και το δημιουργούμενο εξ αυτών συναρπαστικό σύμπαν, αποκαλύπτονται με τρόπο αναπάντεχα οικείο και γοητευτικό κατά τη διάρκεια της συζήτησης και του πολύτιμου εποπτικού υλικού.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.Οι συναντήσεις έχουν δίωρη διάρκεια (18:00-20:00) και πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή.
Κάθε συνάντηση έχει αυτοτελή θεματική, ενώ δεν είναι απαραίτητη η παρακολούθηση όλων των συναντήσεων.


Κεντρική φωτογραφία θέματος: Βασίλης Πέρρος