Ο διεθνής Έλληνας βαθύφωνος Δημήτρης Καβράκος έρχεται στις 10
Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού για να ερμηνεύσει αποκλειστικά
έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Πρόκειται για μουσική παραγωγή με 300 συντελεστές επί σκηνής όπου συμπράττουν, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, η σολίστ Τατιάνα Παπαγεωργίου στο πιάνο και οι χορωδίες Εμπορικής Τραπέζης,  Δήμου Αθηναίων, η χορωδία Μετσόβιου Πολυτεχνείου και η χορωδία Ambitus Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης.

Ο Δημήτρης Καβράκος έρχεται από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, όπου ζει και πρωταγωνιστεί εδώ και 30 χρόνια, για να ερμηνεύσει με το δικό του μοναδικό τρόπο αγαπημένα έργα του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.

Ο διεθνούς φήμης, ελληνικής καταγωγής βαθύφωνος διατηρεί βαθιά σχέση με το έργο του κορυφαίου δημιουργού για χάρη του οποίου υπερβαίνει το αυστηρό ρεπερτόριο της όπερας και του λυρικού τραγουδιού.

Όπως δηλώνει και ο ίδιος ο Δημήτρης Καβράκος: είμαι ενθουσιασμένος από τη συνεργασία μου με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον οποίο εκτιμώ και θαυμάζω από τότε που ήμουν μικρό παιδί και συμμετείχα στην Χορωδία Τρικάλων, από όπου κατάγομαι. Άκουγα και τραγουδούσα τα τραγούδια του Μίκη.  Αργότερα, βρέθηκα στον χώρο της όπερας, ένα διαφορετικό μουσικό κόσμο, όμως ποτέ δεν ξέχασα το μελωδισμό της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη, που είχε αφήσει βαθειά αποτυπώματα στην καρδιά μου. Είμαι συγκλονισμένος από το έργο του, τον θεωρώ έναν από τους σημαντικότερους συνθέτες όχι μόνο στον ελληνικό, αλλά και στο διεθνή μουσικό χώρο. Πιστεύω ότι το κοινό θα απολαύσει τη συναυλία στο Ηρώδειο. Τα Επιφάνια Αβέρωφ, τα οποία ερμηνεύω πρώτη φορά είναι ένα συναρπαστικό έργο, η ποίηση του Γιώργου Σεφέρη είναι καταλυτική και με τη μελοποίηση του Μίκη αποκαλύφθηκε.

Η συναυλία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία και χορηγία της Εμπορικής  Τράπεζας και μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί για τον εμπλουτισμό της συλλογής του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, το οποίο συμμετέχει στη διοργάνωση.