Το Θέατρο Badminton σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Κέας και το Δήμο Λαυρεωτικής διοργανώνουν ένα καλλιτεχνικό γεγονός με τεράστια συμβολική σημασία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 στη Μακρόνησο.

 

Η μουσική παράσταση Μίκης Θεοδωράκης «ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ…» με θέμα τη ζωή και το έργο του κορυφαίου έλληνα δημιουργού θα δοθεί στον χώρο ιστορικής μνήμης που καθόρισε τον Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και την ζωή πολλών χιλιάδων αγωνιστών της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Θα είναι μια μέρα γιορτής της δημοκρατίας και ένα μήνυμα συμφιλίωσης που τώρα η χώρα μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.

 

Πρόκειται για μια διαδρομή στην ιστορία την νεότερης Ελλάδας μέσα από τις μουσικές και τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, με 25 ηθοποιούς και χορευτές, 4 τραγουδιστές και 11 μουσικούς να μας ταξιδεύουν από «την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού» στη μεταπολίτευση μέχρι τις μέρες μας. 

 

Μια μουσική παράσταση γεμάτη μνήμες και συγκίνηση που ακουμπά στο σήμερα με περισσότερα από 50 τραγούδια – σταθμούς του Μίκη Θεοδωράκη.

 

MΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ «ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ…»

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μουσική ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Σενάριο-Σκηνοθεσία ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ

Σκηνικό ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΣΑΣ

Κοστούμια ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΚΚΟΡΟΥ

Χορογραφίες ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗ

Ενορχηστρώσεις ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΚΗΣ

Φωτισμοί ΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Παραγωγός ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΔΑΜ

 

Τραγουδούν:

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ, ΓΙΩΤΑ ΝΕΓΚΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ, ANNA ΛΙΝΑΡΔΟΥ

 

Παίζουν:

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΑΡΗΣ ΛΕΜΠΕΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΙΛΑΡΕΤΗ ΚΟΜΝΗΝΟΥ // ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ*, ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΟΥΤΑΦΗ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΛΑΪΝΗΣ, ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, 

ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΛΕNΤΖΑΣ, ΝΑΤΑΣΑ ΖΑΓΚΛΗ, ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΑΜΗΣ,

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΘΕΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΥΡΜΙΖΑΚΗ, ΕΡΙΚΑ ΜΠΙΓΙΟΥ,

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΣΕΡΓΟΥΝΙΩΤΗ, ΜΑΡΙΑ ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ, ΙΡΙΣ ΜΑΡΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΗΣ, ΕΥΘΥΜΗΣ ΜΠΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΦΟΛΟΓΗΣ,

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΟΥΡΖΟΥΛΙΔΗΣ, ΝΑΤΑΣΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

*διπλή διανομή

 

Χρήσιμος οδηγός:

 

Η παράσταση στη Μακρόνησο είναι δωρεάν με δελτία προτεραιότητας που θα διατεθούν από την 9η Σεπτεμβρίου στα ταμεία του Θεάτρου Badminton, πρακτορείο εισιτηρίων κας Λέπουρα από την Κέα και από το Δημαρχείο Λαυρίου γραφεία ΝΠΔΔ (ΘΟΡΙΚΟΣ)

 

 • Συνολικός αριθμός δελτίων που θα διατεθούν: 2000

 

 • Κάθε άτομο μπορεί να προμηθευτεί μέχρι 4 δελτία. Για όλα τα δελτία απαιτείται ονοματεπώνυμο των επιβατών – κατόχων των δελτίων.

 

 • Για κάθε δελτίο καταβάλλεται το ποσό των 12 €, που αντιστοιχεί στην ακτοπλοϊκή μεταφορά από Λαύριο προς Μακρόνησο και επιστροφή.

 

 • Σε κάθε δελτίο αναγράφεται η ώρα αναχώρησης και επιστροφής του πλοίου για κάθε επιβάτη – κάτοχο του δελτίου. Οι ώρες αναχώρησης και επιστροφής θα τηρηθούν αυστηρά και θα ανακοινωθούν μετά τις 15 Αυγούστου

 

 • Ώρα έναρξης παράστασης: 21:00

 

 • Στο πλοίο θα επιβιβάζονται μόνον επιβάτες και δεν θα επιβιβάζονται αυτοκίνητα και κάθε είδους τροχοφόρα.

 

 • Στο χώρο της Μακρονήσου, θα λειτουργεί μικρό ιατρείο στο καταφύγιο του κυνηγετικού συλλόγου Λαυρίου στο οποίο θα υπάρχει κινητή ιατρική μονάδα αποτελούμενοι από τους «Γιατρούς του Κόσμου», τους εθελοντές διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς και ταχύπλοο σκάφος για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.

 

 • Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των θεατών θα υπάρχουν έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΚΤΕΛ Νομού Αττικής από τις 09:00 – 16:00 στο τηλέφωνο 6975 889330 υπόψη κ. Καρκαβά προκειμένου να κλείνουν θέσεις.

 

 • Η παράσταση θα δοθεί σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο, κοντά στο λιμανάκι της Μακρονήσου και συγκεκριμένα μπροστά από το κτίριο των «Αρτοκλιβάνων».

 

 • Πριν και μετά την παράσταση θα προβάλλονται video σχετικά με την ιστορία της Μακρονήσου, ενώ θα ακούγονται διάφορες σπάνιες και ανέκδοτες μουσικές εκτελέσεις έργων του Μίκη Θεοδωράκη.

 

 • Στον χώρο της Μακρονήσου θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για την παροχή νερών, αναψυκτικών, σάντουιτς κ.α.

 

 • Θα υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων καθώς και χημικές τουαλέτες για την εξυπηρέτηση του κοινού.

 

 • Ο ιστορικός χώρος – μνημείο πρέπει να διατηρηθεί καθαρός και ζητάμε την συνεργασία όλων σας για τον λόγο αυτό.

 

 • Ο χώρος της παράστασης θα φυλάσσεται και οι θεατές υποχρεούνται να ακολουθούν τις υποδείξεις οδηγίες των υπευθύνων της παραγωγής και των Δήμων Κέας και Λαυρεωτικής.

 

 • Τα δελτία εισόδου στο χώρο της παράστασης θα είναι αποκλειστικά για τους θεατές – επιβάτες και όσοι μεταβούν στη Μακρόνησο με ίδια μέσα δεν θα μπορούν σε καμία περίπτωση να εξυπηρετηθούν για την επιστροφή τους στο Λαύριο από τα πλοία τα οποία αυστηρά θα μεταφέρουν τους κατόχους των δελτίων εισόδου.

 • Πληροφορίες: www.abcd.gr, τηλ. 210 88 40 600

 

 • ΔΗΜΟΣ ΚΕΑΣ : Τηλ. 2288360000.

Τα δελτία – εισιτήρια από την Κέα θα δίνονται από το πρακτορείο

Μαρμαρίου. Υπεύθυνη:κα. Λέπουρα τηλ. 22880-21435.

 

 • ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ : ΝΠΔΔ ΘΟΡΙΚΟΣ Τηλ. 22920 27774