Το SevenArt (www.sevenart.gr) και ο κινηματογράφος Μικρόκοσμος διοργανώνουν το “Midnight Shorts”, μια μεταμεσονύχτια προβολή 6 ανεξάρτητων μικρού μήκους ταινιών, το Σάββατο 26 Απριλίου, στις 24:00.

Αμέσως μετά την προβολή, ακολουθεί party με κινηματογραφική μουσική που επιλέγει ο Άκης Καπράνος.

Η ιδέα

“Η ιδέα για το Midnight Shorts ξεκίνησε απλά. Να μαζευτούμε μερικοί φίλοι και να παίξουμε τις ταινίες μας σε μία αίθουσα, εκμεταλλευόμενοι και την νέα τεχνολογία και ποιότητα εικόνας του dcp. Οι ταινίες μας δεν έχουν πολυπαίξει στην Αθήνα, ούτε θα τις βρεις online και θέλαμε να βρούμε έναν τρόπο να τις δείξουμε. Αρχικά ψάχναμε κάποια θεματική αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι κοινό στις ταινίες. Μόνο η αγάπη για σινεμά και η ανάγκη να πει ο καθένας την αλήθεια του μέσα από την ταινία του. Και κάπου μέσα σε όλο αυτό, είναι και η αγάπη για τις μεταμεσονύχτιες προβολές… Το άλλο Σάββατο λοιπόν.”

Φ. Μπόγρης

Οι ταινίες

Πίστομα (19′) – Γιώργος Φουρτούνης
Σύνοψη: Ένας άντρας επιστρέφει στην πατρίδα του μετά από καιρό. Εκεί βρίσκει το χωρίο του ερημωμένο. Τη γυναίκα του μ’ ένα παιδί…

Μπλε Δεκατρία (18′) – Ζακλίν Λέντζου
Σύνοψη: Το «Μπλε Δεκατρία» είναι ένα λεπτομερές πορτρέτο της Έλλης, ενός δεκατριάχρονου μοναχοπαιδιού, που περνά χρόνο μόνη της βουτώντας στις πρώτες τις υπαρξιακές ανησυχίες, κατά τη διάρκεια ενός καλοκαιρινού καύσωνα.

Αποστάσεις (18′) – Γρηγόρης Ρέντης
Σύνοψη: Αναγκασμένος να περάσει μία ημέρα διασκέδασης με τον πατέρα του, ο δεκάχρονος Αλέξανδρος θα πρέπει να τον παραπλανήσει για να ανακαλύψει το δεσμό τους.

Γεννήτρια (19′) – Νικολέτα Λεούση
Σύνοψη: Ο Σάββας είναι ένας πενηνταπεντάχρονος πατέρας που βλέπει ό,τι έχτιζε ολη του τη ζωή να γκρεμίζεται. Ο κόσμος γυρω απ το μαγαζί του αλλάζει διαρκώς. Πώς εφτασε ως εδω; Τι μπορεί να κάνει τωρα; Τη μέρα που η Αθηνά φλέγεται από διαδηλώσεις και συγκρούσεις, ο Σάββας αποφασίζει να δράσει δείχνοντας την ανάγκη του για μια νέα πιο καθαρή αρχή.

Κουτί (11′) – Κατερίνα Γιαννακοπούλου
Σύνοψη: Ένας άντρας, η σύζυγός του και η Κ. ζουν στο ίδιο σπίτι. Η Κ. ζει σ’ ένα ξύλινο κουτί κάτω από το κρεβάτι του ζευγαριού. Ακόμα και αν το KOYTI σπάσει, δε μένει ποτέ άδειο.

Ο Δεύτερος Άντρας (20′) – Φωκίων Μπόγρης
Σύνοψη: Ένας αυτοκαταστροφικός σκηνοθέτης στην προσπάθεια να βρει την χαμένη του αξιοπρέπεια.