Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Εντίθ Πιαφ, στις 31 Ιανουαρίου, με μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση που κατέκτησε το Παρίσι.

Εντίθ Πιαφ, Μιά Ζωή σε Ροζ και Μαύρο, είναι ο τίτλος της εκπληκτικής παραγωγής του Αλέν Ντελόν, ο οποίος αποτίει έτσι φόρο τιμής στην αθάνατη Πιαφ με μία πρωτότυπη θεατροποιημένη βιογραφία πλημμυρισμένη από τα τραγούδια της.

Η πρωτότυπη μορφή της θεατροποιημένης αυτής μουσικής βιογραφίας, πλημμυρισμένης από τα αθάνατα τραγούδια της Πιαφ, αναπλάθει την ζωή της μ\’ έναν τρόπο διασκεδαστικό και συγκινητικό συνάμα.

Ο Ζακ Πεσίς -δημοσιογράφος, συγγραφέας και ιστορικός της μουσικής- μας ξαναθυμίζει με έναν ανάλαφρο τρόπο την καριέρα της Πιαφ, κάνοντας σταθμό στις ημερομηνίες-κλειδιά της ζωής της.

Η συναρπαστική Ναταλί Λερμίτ με την υπέροχη φωνή της διανθίζει την διήγηση με τα αθάνατα τραγούδια της μεγάλης καλλιτέχνιδας, συνοδευόμενη από τον Ορελιάν Νοέλ στο ακορντεόν. Η πρωτοποριακή σκηνοθεσία της Ρουμπιά Ματινιόν υπογραμμίζει την αλληλεπίδραση μεταξύ του αφηγητή, της τραγουδίστριας-ηθοποιού και του μουσικού, και προκαλεί την συμμετοχή του κοινού.