Η συγγραφέας Χίλντα Παπαδημητρίου θα μας συστήσει τον ήρωά της Χάρη Νικολόπουλο που Για μια χούφτα βινύλια μπήκε στο τμήμα Ανθρωποκτονιών, και από τότε αποφάσισε να ακολουθήσει τη Συχνότητα του θανάτου.

Κι επειδή το παρελθόν βρίσκεται πάντοτε σε απόσταση αναπνοής από το παρόν, θα υπενθυμίζει διαρκώς στον εαυτό του τους στίχους:

Μην τους πιστεύεις ό,τι κι αν πουν… Έχουνε όλοι κακούς σκοπούς.

Η συγγραφέας θα μας ξεναγήσει στην ελληνική και ξένη αστυνομική λογοτεχνία και θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού.

Η συγγραφέας

Η Χίλντα Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Καλλιθέα το 1957- Μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη, διαβάζοντας αστυνομικά μυθιστορήματα κι ακούγοντας Neil Young και Bob Dylan. Σπούδασε Νομικά και για μια εικοσαετία είχε το δισκάδικο στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Από το 1994 ασχολείται επαγγελματικά με τη μετάφραση (John Barth, Percival Everett, Bob Dylan, Leonard Cohen, Raymond Chandler, Ross McDonald κ.ά.).

Έχει γράψει δύο μονογραφίες για τους Beatles και τους Clash (εκδόσεις Απόπειρα). Υπήρξε συνεργάτης μουσικών εντύπων (ZOO, Pop&Rock, Sonic) και είναι συντάκτης του διαδικτυακού μουσικού περιοδικού MiC. Η Συχνότητα του θανάτου είναι το τρίτο μυθιστόρημά της με ήρωα τον αστυνόμο Χάρη Νικολόπουλο. Προηγήθηκαν το Για μια χούφτα βινύλια (Μεταίχμιο, 2011) και το Έχουνε όλοι κακούς σκοπούς (Μεταίχμιο, 2013).