Στο θέατρο Γκλόρια οι φίλοι και οι συνεργάτες της ηθοποιού και θεατρικής συγγραφέως, Χρύσας Σπηλιώτη, οργανώνουν μια βραδιά αφιερωμένη στη ζωή και το έργο της.

Θα προβληθεί υλικό από την δουλειά της, ενώ θα μιλήσουν και θα διαβάσουν κείμενά της οι:

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Γιάννης Αναστασάκης
Θοδωρής Γκόνης
Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
Άσπα Τομπούλη
Αυγουστίνος Ρεμούνδος
Αγγελική Αντωνίου
Βασίλης Κατσικονούρης
Έλση Σακελλαρίδου
Κωνσταντίνα Ζηροπούλου
Γεωργία Δεληγιαννοπούλου

Την εκδήλωση παρουσιάζει η Αννέτα Παπαθανασίου, η οποία υπήρξε αγαπημένη της φίλη.

Χρύσα Σπηλιώτη

Η Χρύσα Σπηλιώτη είχε γεννηθεί στην Αθήνα. Ήταν απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και είχε παρακολουθήσει μαθήματα αυτοσχεδιασμού στη Γαλλία.

Είχε παίξει σημαντικούς ρόλους του διεθνούς ρεπερτορίου στο Εθνικό θέατρο και σε ιδιωτικούς θιάσους. Είχε πρωταγωνιστήσει σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές και κάποιες κινηματογραφικές ταινίες.

Σαν θεατρική συγγραφέας είχε παρουσιάσει έντεκα θεατρικά έργα, στην Αθήνα και στα περισσότερα ΔΗΠΕΘΕ και δύο της έργα στο εξωτερικό. «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» (Ν.Υόρκη, Βερολίνο, φεστιβάλ Μότοβουν Κροατία, Άμστερνταμ), «Φωτιά και Νερό» (Tristan Bates Theatre στο Λονδίνο). Τα έργα της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Σοκόλη», «Δωδώνη», «Καστανιώτης», ενώ η συλλογή διηγημάτων της «Χαμένο δίκιο» από τις εκδόσεις «Κέδρος». Το «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» έχει ανέβει σε 34 διαφορετικές παραστάσεις, έχει μεταφραστεί σε επτά γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, πολωνικά, γερμανικά, κροατικά, ολλανδικά, πορτογαλικά)..

Είχε διδάξει Υποκριτική και είχε πολύχρονη εμπειρία παράδοσης σεμιναρίων θεατρικής γραφής.

Είχε εργαστεί για χρόνια στο ραδιόφωνο σαν παραγωγός εκπομπών λόγου και κειμενογράφος, κυρίως στο κρατικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ , αλλά και στην ιδιωτική ραδιοφωνία. Είχε γράψει σενάρια για τηλεοπτικές σειρές και εκπομπές για την τηλεόραση της ΕΡΤ.