Στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας μπροστά από το ναό του Αγίου Γεωργίου, την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016, ώρα 9:00 μμ, ο Σταμάτης Σπανουδάκης θα εμφανιστεί για μία μοναδική μεγάλη συναυλία με τίτλο «Μια συναυλία για την Κέρκυρα».

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων για τη συμπλήρωση 300 ετών από το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος το 1716 και τη διάσωση του νησιού από τους Οθωμανούς.

Θα ακουστούν πολλά γνωστά κομμάτια του Σταμάτη Σπανουδάκη από την ορχήστρα εγχόρδων Τάμαλο, την ορχήστρα κρουστών και ηλεκτρονικών οργάνων του συνθέτη, τη Χορωδία Κερκύρας (Ανδρικό και Παιδικό τμήμα) υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Καλλιαρίδου, και τη Φιλαρμονική «Καποδίστριας» υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Μιχαλόπουλου, με πολλές μουσικές εκπλήξεις και ανατροπές.

Το μουσικόφιλο κοινό της Κέρκυρας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει σε πρώτη εκτέλεση το κομμάτι που έγραψε ο Σταμάτης Σπανουδάκης ειδικά για τη χορωδία και τη φιλαρμονική με τίτλο «Η Κέρκυρα κι ο Άγιος», ως μια μικρή προσφορά στον Άγιο και το νησί για την ημέρα αυτή.

Τα καθαρά έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τα Διενοριακά Συσσίτια της τοπικής Εκκλησίας, ενώ όσοι την παρακολουθήσουν μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.