Μια διαφορετική, ξεχωριστή εμπειρία περιμένει τους φίλους της λογοτεχνίας και του θεάτρου τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 6:30 μ.μ. στην οδό Πανεπιστημίου. Οι εκδόσεις Gutenberg, το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου και o Κωνσταντίνος Ασπιώτης παρουσιάζουν μια μοναδική «βικτωριανή» performance με τίτλο Armadale – Through the Keyhole.

Πρόκειται για μια πρόδρομη «έκθεση ερεθισμάτων» –ένα ιδιαίτερο teaser – από παράσταση για τον κόσμο του πατέρα του σύγχρονου αφηγήματος μυστηρίου Γουίλκι Κόλινς (Wilkie Collins, 1824-1889) και το συναρπαστικό μυθιστόρημά του Αρμαντέιλ, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg σε μετάφραση της Σάντυς Παπαϊωάννου.

Σε αυτή την παρουσίαση, το κοινό, εκτός από την επαφή με εικόνες από το σύμπαν του υπέροχου Βρετανού δημιουργού, θα έχει την ευκαιρία να πάρει και μια πρώτη γεύση από την παράσταση του Αρμαντέιλ, μια δραματοποίηση του έργου, που τη σκηνοθεσία της έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης και που θα ανέβει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον προσεχή Μάρτιο στο «Σύγχρονο Θέατρο» της Αθήνας.

Στο τέλος της βραδιάς θα πραγματοποιηθεί κλήρωση, και οι τυχεροί θα κερδίσουν βιβλία και προσκλήσεις για την παράσταση του Μάρτη.

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ασπιώτης
Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη / Παναγιώτης Λαμπριανίδης
Φωτισμοί: Τάκης Λυκοτραφίτης
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μαρία Κίτσου, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Λάζαρος Βαρτάνης, Ζωή Καραβασίλη, Χάρης Αττώνης, Σύνθια Μπατσή, Φάνης Παυλόπουλος, Μάριος Μακρόπουλος, Ελένη Κάκκαλου

Διάρκεια παράστασης: 45΄