Η Odeon παρουσιάζει την ταινία του Δημήτρη Αρβανίτη με τίτλο «Μια νύχτα στην Αθήνα»…

… που θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους, την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013.

 Η ταινία:
Αθήνα – η πόλη με τις ατέλειωτες διαδρομές. Το φως αγκαλιάζει τη μέρα με ρουτίνα, η νύχτα όμως τινάζει από τη φούστα της χιλιάδες μυστικά…

Ζωές σε παράλληλη δράση, ευθείες που τέμνονται στον ατελείωτο λαβύρινθο της μεγαλούπολης. Εδώ θα βρεις…

Έναν ταξιτζή, που πιστεύει στον «Θρύλο» και καταφέρνει να εθιστεί σε οτιδήποτε απαγορευμένο – το σεξ αποτελεί γι’ αυτόν ευαγγέλιο και τα πάντα περιστρέφονται γύρω απ’ αυτό – με τη μορφή του Κλέωνα Γρηγοριάδη.

Μια αποτυχημένη σεναριογράφο (Μαρία Γεωργιάδου) η οποία διοργανώνει μεγαλοπρεπή surprise – party για τον εαυτό της προσδοκώντας να βιώσει στα αλήθεια τις ιστορίες που γράφει.

Τρεις φοιτητές, διψασμένους για δράση και αλήθειες (Αθηνά Οικονομάκου, Ορέστης Τρίκας, Δημήτρης Λιακόπουλος), οι οποίοι αναλαμβάνουν στημένα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών για να βγάζουν το χαρτζιλίκι τους.

Μία διάσημη σοπράνο της λυρικής (Κάτια Δανδουλάκη) η οποία αποφασίζει να θυσιάσει το ταλέντο και την αξιοζήλευτη καριέρα της για να συμφιλιωθεί με την κόρη της.
Μια διεστραμμένη καλλιτέχνιδα τατουάζ (Άντα Λιβιτσάνου) η οποία αναζητά παθιασμένα εκδίκηση για την τιμή της οικογενείας της χαράσσοντας τις ποινές της ανεξίτηλα, σε σάρκες και ψυχές.

Μια τραβεστί (Κάτια Νικολαϊδου), μάνα και πατέρας διάσημου ψυχολόγου (Κωνσταντίνος Λάγκος), η οποία αποφασίζει να δώσει ένα καλό μάθημα στον εραστή της.

Μια γλυκιά baby-sitter, (Ναντίν Ξιντάρα) η οποία ξεμπροστιάζει τον ανεύθυνο μαμάκια και τέως εραστή της. (Μάνος Παπαγιάννης). Μια παρουσιάστρια ραδιοφώνου, η οποία ξορκίζει το παρελθόν και την κατάθλιψη ζώντας στα FM. (Άννα Αδριανού).

O Ερρίκος, η Αθηνά, ο Πάνος, ο Μάνος, η Μυρτώ, η Αριάδνη, η Σάνυ, η Γεωργία, ο Χρήστος, η Υβόννη, ο Χάρης, η Νέλλη και η νυχτερινή Αθήνα… Ευθείες που θα συναντηθούν σε μία και μοναδική νύχτα, που θα τους αλλάξει τη ζωή. Οι ιστορίες εμπλέκονται η μία μέσα στην άλλη και οι ήρωες εναλλάσσονται, συνθέτοντας μια κωμωδία και όχι μόνο…

Η τελευταία ταινία του Δημήτρη Αρβανίτη μας αφορά όλους. Όχι μόνο επειδή παρουσιάζει γυμνή την πόλη που αγαπάμε να μισούμε, αλλά κυρίως επειδή δεν διστάζει να αποτυπώσει, σε πλήρη έκταση, την υπερρεαλιστική σαγήνη μιας καθημερινότητας την οποία προσπαθούμε συνεχώς να αποκρύψουμε! 

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αρβανίτης
Σενάριο: Μ. Γεωργιάδου, Μ. Αρβανίτη, Μ. Μάντη, Γ. Κρητικός, Α. Ανδριανού, Δ. Αρβανίτης
Ηθοποιοί:
Άννα Ανδριανού
Μαρία Γεωργιάδου
Κλέων Γρηγοριάδης
Κάτια Δανδουλάκη
Κώστας Κρομμύδας
Κωνσταντίνος Λάγκος
Δημήτρης Λιακόπουλος
Άντα Λιβιτσάνου
Μιχάλης Μαρκάτης
Μιχάλης Μητρούσης
Κάτια  Νικολαϊδου
Ναντίν Ξινταρά
Αθηνά Οικονομάκου
Μάνος Παπαγιάννης
Ορέστης Τρίκας
Μικρότεροι ρόλοι:
Αχιλλέας Παντελής
Αλίκη Ζαχαροπούλου
Θάνος Κοντογιώργης
Ορφέας Παπαδόπουλος
Ελίζα Σολωμού
Ευγενία Τσαούση
Βασιλική Αγγελή
Τζώνυ Βαβούρας
Αγάπη Καλωρίτη
Ασπασία Μηλιαράκη
Εύη Ρευματά
Κατερίνα Σαβράνη
Γιώργος Καραμέρος (guest)
Φωτογραφία: Αντρέας Ζαφείρης
Διάρκεια: 94’
Διανομή: Word of Mouth