Ένας νωθρός τροχοφόρος γίγαντας που χορεύει στους ατελείωτους ασφαλτόδρομους με «προσοχή εύθραυστο» φορτίο από στοιβαγμένα όνειρα. Το 6ο Φεστιβάλ Χορού ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι του που διοργανώνει το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων σε έξι διαφορετικές σκηνές της Αθήνας με τη συμμετοχή 30 χοροθεατρικών ομάδων.

Ένας νωθρός τροχοφόρος γίγαντας που χορεύει στους ατελείωτους ασφαλτόδρομους με «προσοχή εύθραυστο» φορτίο από στοιβαγμένα όνειρα. Το 6ο Φεστιβάλ Χορού ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι του που διοργανώνει το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων σε έξι διαφορετικές σκηνές της Αθήνας (Θησείον, Αργώ, Χυτήριο, Ροές, Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας, Μουσείο Μπενάκη), με τη συμμετοχή 30 χοροθεατρικών ομάδων.

Η ομάδα χορευτών με το αμφίσημο όνομα Νταλίκα, θέτει σε κίνηση αρμονικά σώματα, περιφερόμενα στο «Πουθενά», όπως τιτλοφορείται και η χορογραφία που θα παρουσιαστεί από τις 16 έως τις 19 Μαρτίου στο Θησείον-ένα θέατρο για τις τέχνες. Το αποπροσανατολισμένο εγώ είναι το θέμα που διαπραγματεύεται το χοροθέατρο, όπου σε μια εποχή αναζήτησης βιωμένων εμπειριών και σημείων επαφής των μοναχικών μας διαδρομών, περιφερόμενοι, λίγο ως πολύ, όλοι μας ως μετανάστες ακόμα και μέσα στην ίδια μας την πατρίδα.

«Κάθε μέρα οι άνθρωποι ακολουθούν πινακίδες, οι οποίες υποδεικνύουν κάποιο σημείο που είναι ο προορισμός που επέλεξαν. (…) Πολλοί δεν φτάνουν ποτέ. Αποδέχονται τις πινακίδες που ακολουθούν και είναι σαν να μην ταξιδεύουν, σαν να μένουν στο ίδιο σημείο. Σαν να τους καταδιώκει μια αβεβαιότητα, που υπαινίσσεται ότι ίσως βρίσκονται… Πουθενά». Απόσπασμα από άρθρο του συγγραφέα-ζωγράφου John Berger στο οποίο βασίστηκε η χορογραφία.

INFO
Θησείον, Ένα θέατρο για τις τέχνες
: Τουρναβίτου 7, Ψυρρή τηλ.: 210 3255444.
Ωρα έναρξης: Παρασκευή 16/3 & Κυριακή 18/3, 20:30
Σάββατο 17/3 & Δευτέρα 19/3 22:00