Η Νίνα Καραμανώλη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι διπλωματούχος πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Β’ βραβείο παρακολουθώντας μαθήματα με την διακεκριμένη πιανίστα Νέλλη Σεμιτέκολο στο ωδείο Αθηναίον αποφοιτώντας το 2005. Έκτοτε, ασχολείται κατά το περισσότερο με την εκπαίδευση, διδάσκοντας συστηματικά πιάνο σε διάφορες ηλικιακές ομάδες χωρίς να λείπει η παρουσία της σε ρεσιτάλ και την δισκογραφία, καθώς επίσης και επιλεκτικά η συμμετοχή της σε παράστασεις της εναλλακτικής έντεχνης και σύγχρονης μουσικής σκηνής.

Πιο συγκεκριμένα, ξεχωρίζουν η συνεργασία της με την πιανίστα Χλόη Καμπέρου και η συμμετοχή της σε δίσκους και παραστάσεις του συγκροτήματος “Κίτρινα ποδήλατα” και της μουσικού Φένιας Χρήστου. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η πρωτοβουλία της να οργανώνει δύο περίπου φορές τον χρόνο, κλειστές μουσικές συγκεντρώσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα, που βασικό στόχο έχουν την επαφή των μαθητών με την σκηνή καλλιεργώντας έτσι την αυτοπεποίθηση και την ισορροπημένη επικοινωνία της εξέλιξης της μουσικής τους ενασχόλησης με το οικογενειακό τους περιβάλλον. Η τελευταία παράσταση των παιδιών τελέσθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Ιούνιο του 2019.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, η είσοδος είναι ελεύθερη και θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO.
Διοργάνωση: εκδόσεις Μετρονόμος