Μια μέρα στην Πόλη του Φωτός. Μια νύχτα σε αναζήτηση του χαμένου χρόνου.

Τέσσερις ήρωες, τέσσερις ζωές συναντώνται στο μαγευτικό Παρίσι του 1927 και μας οδηγούν στο να ανακαλύψουμε τη σοφία της ανθρωπότητας. Ένα βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα και η εξαιρετική αφήγηση της δραματικής αλλαγής που μπορεί να προκαλέσει στη ζωή μία και μόνο νύχτα…

Κείμενο οπισθοφύλλου

Το Παρίσι του Μεσοπολέμου σφύζει από καλλιτέχνες, συγγραφείς και μουσικούς, είναι ένα αστραφτερό χωνευτήρι ιδιοφυΐας. Ανάμεσα στους λαμπερούς και διάσημους κατοίκους της πόλης, τέσσερις συνηθισμένοι άνθρωποι ψάχνουν, ο καθένας ξεχωριστά, κάτι που έχουν χάσει.

Ο Σούρεν Μπαλακιάν είναι ένας Αρμένης πρόσφυγας που ζει παίζοντας κουκλοθέατρο. Οι αγαπημένες του μαριονέτες δεν μπορούν να τον προστατεύσουν από τους δαίμονες που τον κυνηγάνε στις σκοτεινές σκιές της νύχτας. Στο τέλος, έρχονται πάντα και τον βρίσκουν στα όνειρά του. Ο Γκιγιόμ Μπλαν τις τελευταίες μέρες έχει σταματήσει να ζωγραφίζει, γιατί ξυπνά με την καρδιά του να βροντοχτυπάει στο στήθος και την ανάσα του να βγαίνει κοφτή και άγρια. Χρωστάει χίλια διακόσια φράγκα και έχει στην τσέπη του έξι!

Ο Ζαν Πολ Μαγιάρντ αγαπά την Αμερική και παίρνει συνεντεύξεις από Αμερικάνους που ζουν στο Παρίσι. Θέλει να ζήσει εκεί, αλλά δεν το αποφασίζει γιατί ψάχνει την κόρη του. Κοιτάζει μονίμως γύρω του, κι ας έχουν περάσει δέκα χρόνια. Η Καμίλ Κλερμόν ήταν η οικονόμος του Μαρσέλ Προυστ. Της είχε ζητήσει να κάψει τα σημειωματάριά του, αλλά εκείνη κράτησε ένα… και τώρα αυτό έχει εξαφανιστεί.

Όταν τα μονοπάτια των τεσσάρων πρωταγωνιστών συναντιούνται το μοιραίο βράδυ στο καμπαρέ Λε Σαν Μπλαν της Μονμάρτρης, αποκαλύπτονται τα αόρατα νήματα που τους ενώνουν.

Λίγα λόγια για τον Άλεξ Τζορτζ

Ο Άλεξ Τζορτζ είναι συγγραφέας και δικηγόρος. Γεννήθηκε στην Αγγλία, αλλά ζει στην Αμερική.

Το μυθιστόρημά του A Good American τιμήθηκε με το βραβείο Library Journal Best Book of the Year και έγινε παγκόσμιο μπεστ σέλερ. Σπούδασε νομικά στην Οξφόρδη και εργάστηκε οχτώ χρόνια ως εταιρικός δικηγόρος στο Λονδίνο και το Παρίσι. Μετακόμισε στις ΗΠΑ το 2003, όπου διατηρεί το βιβλιοπωλείο Skylark Bookshop, και είναι ο ιδρυτής και διευθυντής του The Unbound Book Festival. Χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους δέκα «καλύτερους τριαντάρηδες συγγραφείς» της Βρετανίας από τους Times και ως «το καινούριο ταλέντο» από τον Independent.

Είναι παντρεμένος με την ελληνικής καταγωγής συγγραφέα, καθηγήτρια και κριτικό Alexandra Socarides. Ζουν με τα τέσσερα παιδιά τους στην Κολούμπια του Μιζούρι.