Ένας Έλληνας που δουλεύει στην Κίνα και μία Κινέζα που αποφασίζει να μετακομίσει στην Ευρώπη, περνούν μαζί μία μέρα, ακροβατώντας μεταξύ ονείρων, επιθυμιών και πραγματικότητας.

Μία ταινία για όσους έφυγαν στο εξωτερικό, για τις διαπολιτισμικές σχέσεις σε έναν πολυπολιτισμικό κόσμο, για τις δυσλειτουργικές οικογένειες-που εν τέλει βρίσκονται παντού- και για ένα αρκουδάκι.

Μία ιστορία που σκιαγραφεί τον ρομαντισμό με τους όρους του 21ου αιώνα, με φόντο την πολυπρόσωπη Σαγκάη.

Η πρώτη ελληνοκινεζική συμπαραγωγή, με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Μοθωναίο και Tu Hua, φέρει τη σεναριακή και σκηνοθετική υπογραφή του Βασίλη Ξηρού και γυρίστηκε σε τρεις χώρες.

Σύνοψη

Η Jinxi είναι μία βιολονίστα που ετοιμάζεται να μετακομίσει στη Βιέννη για να συνεχίσει τις μουσικές της σπουδές. Λίγο πριν την αναχώρησή της, και ενώ προσπαθεί να διευθετήσει τις εκκρεμότητες στη Σαγκάη, ένα αρκουδάκι θα φέρει στον δρόμο της τον Πάνο, έναν αρχιτέκτονα που έχει εγκατασταθεί πρόσφατα στην πόλη. Η γνωριμία τους θα εξελιχθεί πολύ διαφορετικά απ’ ό,τι θα μπορούσαν και οι δύο να φανταστούν – το δε αρκουδάκι θα έχει μία πολύ γεμάτη και ασυνήθιστη μέρα.

Συντελεστές

Σενάριο / Σκηνοθεσία: Βασίλης Ξηρός
Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Μοθωναίος, Tu Hua, Feng Jiaqi, Zhang Zhen
Παραγωγή: Βασίλης Ξηρός, Στηβ Κρικρής, Lan Tian, YuXiao, Νικόλας Αλαβάνος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Pan Xuexue
Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης
Μουσική: Νίκος Πλατύρραχος
Σχεδιασμός Παραγωγής: Κώστας Παππάς
Σχεδιασμός Ήχου: Λέανδρος Ντούνης

Διάρκεια: 105′