Το έργο «Μια μέρα όταν ήμασταν νέοι» ανέβηκε σε πανελλήνια πρώτη τον Φεβρουάριο του 2022 σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Ένα νεαρό ερωτευμένο ζευγάρι, ο Λέοναρντ και η Βάιολετ, περνούν μαζί την τελευταία τους νύχτα στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Δίνουν αιώνιους όρκους αγάπης, ενώ η σκιά του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου απλώνεται απειλητικά, έτοιμη να γκρεμίσει τα όνειρά τους. Όταν οι βόμβες θα αρχίσουν να πέφτουν, η ζωή τους δε θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Θα συναντηθούν είκοσι χρόνια μετά όταν αυτή θα έχει πάρει διαφορετικούς δρόμους, και μερικές δεκαετίες αργότερα όταν θα αναπολήσουν τις μέρες που ήτανε νέοι.

Το έργο του Νικ Πέιν φωτίζει τις επιδράσεις του πολέμου στις ζωές δυο απλών ανθρώπων στη διάρκεια 60 χρόνων. Ένα έργο για την αγάπη, την απώλεια και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Ένα ταξίδι στον χρόνο γεμάτο από την ελπίδα της νιότης και τις ματαιώσεις της ζωής, τη δύναμη της μοίρας που αφήνει ανεξίτηλα τα χαμόγελα και τις πληγές στις ανθρώπινες ψυχές.

Συντελεστές

Συγγραφέας: Νικ Πέιν (Nick Payne)
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Παπαδόπουλος
Σκηνικά: Michelangelo Bevilacqua
Κοστούμια: Δομνίκη Βασιαγεώργη
Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας
Μουσική Επιμέλεια: Λιάνα Τζερεφού
Φωτογραφίες: Μαρία Τσακίρη
Κατασκευή Σκηνικών: Γιώργος Μαστοράκης, Γιάννης Σταυρίδης
Ηθοποιοί: Παύλος Σταυρόπουλος, Ναταλία-Άννα Βασιλέκα