Η γνωστή κωμωδία του Αριστοφάνη, σε παγκόσμια πρεμιέρα, με πρωταγωνιστές τον Ζεράρ Ντεπαρτιέ και την Φανί Αρντάν, στο θέατρο Παλλάς 4 και 5 Ιουνίου.

Η γνωστή κωμωδία του Αριστοφάνη, σε παγκόσμια πρεμιέρα, με πρωταγωνιστές τον Ζεράρ Ντεπαρτιέ και την Φανί Αρντάν, στο θέατρο Παλλάς 4 και 5 Ιουνίου.

Ο ωραίος άσχημος του σινεμά έχει υποδυθεί, στη διάρκεια της καριέρας του, εκατοντάδες ρόλους. Αυτός όμως είναι σίγουρα από τους πιο ανέλπιστους.

Στο πλευρό του, σε αυτή την αριστοφανική δοκιμασία, θα βρίσκεται η ανεπανάληπτη Γυναίκα της διπλανής πόρτας, που ενέπνευσε τον Τριφό και έγινε η φαντασίωση χιλιάδων σινεφίλ σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από το εντυπωσιακό επί σκηνής δίδυμο των πρωταγωνιστών, εξίσου προκλητικό είναι και το θεατρικό κείμενο το οποίο είναι μια εκδοχή του έργου του Αριστοφάνη, σε διασκευή του Λοράν Ντισπό και σε σκηνοθεσία του Ζαν Πολ Σκαρπιτά.

Η Λυσιστράτη είναι μία από τις πέντε παραστάσεις του φεστιβάλ, Θέατρο πέρα από τα όρια, το οποίο διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά η Αττική Πολιτιστική Εταιρία σε συνεργασία με την Ελληνική Θεαμάτων και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco.

Στο πλαίσιο των θεατρικών αυτών εκδηλώσεων παρουσιάζονται επίσης:

Ο Μεγάλος Ιεροεξεταστής, από του Αδελφούς Καραμαζόφ του Ντοστογιέφσκι, με τον Μπρους Μάγιερ, σε σκηνοθεσία Πίτερ Μπρουκ και διασκευή της Μαρί Ελέν Ετιέν (16,17,18 Μαΐου, Θέατρο Δημήτρη Χορν).

Το έργο Ριχάρδος Γ΄ μία Αραβική Τραγωδία, σε διασκευή και σκηνοθεσία Σουλεϊμάν Αλ Μπασάμ (Παλλάς, 21 και 22 Μαΐου).

Τέλος σε παγκόσμια πρεμιέρα ανεβαίνει η καινούργια παραγωγή του Ρόμπερτ Γουίλσον με τίτλο, Η Έκσταση της Ανατολής, μία τελετουργία μέσα από τα μάτια του Ρόμπερτ Γουίλσον, σε σκηνοθεσία του ίδιου και μουσική Κουντσί Εργκουνέρ,( Παλλάς 28,29,30,31 Μαΐου).

INFO
Θέατρο πέρα από τα όρια
Πληροφορίες: Αττική Πολιτιστική Εταιρία: 210-7225469
Εισιτήρια
Θέατρα: Παλλάς, τηλ:210-3213100, Δημήτρης Χορν: 210 3612500