Το Μουσικό Τμήμα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, μας προσκαλεί σε μία συναυλία μουσικής δωματίου, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, με τρεις ταλαντούχους μουσικούς, τον Σπύρο Τζέκο, την Αγγέλα Γιαννάκη και τη Χρύσα Γρένδα σε έργα που αναδεικνύουν τις συγγένειες μεταξύ του κλαρινέτου, της βιόλας και του πιάνου…

Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται το Τρίο για κλαρινέτο, βιόλα και πιάνο του Mozart, ένα έργο εμποτισμένο από μια τρυφερή, βουκολική ατμόσφαιρα που διαπνέεται από έναν αέρα ελευθερίας και οι Αφηγήσεις παραμυθιών για κλαρινέτο, βιόλα και πιάνο του Schumann, ένα από τα τελευταία έργα του συνθέτη και μία από τις κορυφαίες στιγμές στην εργογραφία του, καθώς  αποτελεί αριστουργηματικό δείγμα της οργανικής γραφής του συνθέτη.

Στο ίδιο κλίμα κινούνται και τα έργα του β\’ μέρους, ξεκινώντας με το Hommage à R. Sch. του Ούγγρου  συνθέτη Kurtág, έργο στο οποίο αντανακλάται με τον καλύτερο τρόπο ο θαυμασμός του για τον Schumann, καθότι τα μέρη φέρουν ονόματα των φανταστικών χαρακτήρων που χρησιμοποίησε ο Γερμανός συνθέτης.

Η συναυλία κλείνει με τα Οκτώ κομμάτια για κλαρινέτο, βιόλα και πιάνο του  χαρισματικού Γερμανού συνθέτη Max Bruch, έργο που ξεχωρίζει για το μελωδικό πλούτο και την άρτια δομή που το διέπει, χαρακτηριστικές αρετές της γερμανικής μουσικής παράδοσης.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Αντώνης Γιαμβριάς.