Τα παιδιά του Σωματείου Κοινωνικής Μέριμνας Αρωγή συμμετέχουν στην έκθεση Αποτυπώματα, του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, με μοναδικές δημιουργίες αποκλειστικά από παιδιά με ειδικές ικανότητες, παιδιά που ζουν σε ιδρύματα, παιδιά από σχολεία καθώς και από φοιτητές.

Μεταξύ των νέων καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση είναι τα παιδιά από το Κέντρο Διημέρευσης ατόμων με ειδικές ανάγκες Αρωγή, που λειτουργεί στον Δήμο Αχαρνών. Τα παιδιά της Αρωγής» ακολουθώντας το εικαστικό θέμα της έκθεσης, που είναι το Νερό, δημιούργησαν τα δικά τους αποτυώματα, προκειμένου να μεταφέρουν στους επισκέπτες της έκθεσης μηνύματα οικολογικής ευαισθητοποίησης για την προστασία του πολύτιμου φυσικού πόρου, του Νερού!

Τα παιδιά δούλεψαν τα έργα τους, για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπό την καθοδήγηση ειδικών εκπαιδευτών που τα απασχολούν στο Κέντρο Διημέρευσης. Τα έσοδα από τα έργα που θα πωληθούν θα διατεθούν απ’ ευθείας στα Σωματεία και τα Ιδρύματα που συμμετέχουν, προκειμένου να ενισχυθεί η λειτουργία τους.

Στόχος της έκθεσης είναι να προβάλλει τις εικαστικές προσπάθειες παιδιών και νέων από ευπαθείς ομάδες ενώ, παράλληλα, επιθυμεί να ευαισθητοποιήσει παιδιά που δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, προκειμένου να συμπράξουν δημιουργικά όλοι μαζί και να μεταφέρουν το μήνυμα για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, που προσφέρει ευκαιρίες σε όλους!

Η τέχνη γίνεται εφαλτήριο και βοηθά τα παιδιά να αποτυπώσουν τη προσωπική τους άποψη και να αποδώσουν με χρώματα και σχήματα τα συναισθήματα και τις αναζητήσεις τους.