Η Strada Filmsπαρουσιάζει ένα διαφορετικό αμερικάνικο road movieμε τίτλο “Μια γυναίκα μόνο ξέρει”, σε σκηνοθεσία του Rachid Bouchareb,από την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013.

 

Σύνοψη:

Η Μόνα, 26 χρονών μετανάστρια από την Νότια Αφρική δουλεύει στο μίνι μάρκετ των πεθερικών της στο Σικάγο. Είναι παντρεμένη με τον Μουράντ, έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να επιβληθεί στην αυταρχική μητέρα του. Η Μέριλιν, 29 χρονών δουλεύει σε μια εταιρεία επισκευής υπολογιστών. Ο γάμος της με τον Χάρβεϊ κρέμεται από μια κλωστή. Το μόνο πράγμα στη ζωή της που της δίνει χαρά είναι ο χορός της κοιλιάς, ένα πάθος που μοιράζεται με την Μόνα. Όταν βρίσκουν την πεθερά της Μόνα νεκρή στο κρεβάτι της, εκείνη αποφασίζει ότι πρέπει να εγκαταλείψει γρήγορα το σπίτι της, φοβούμενη ότι θα κατηγορηθεί για φόνο. Η Μέριλιν με την σειρά της, χωρίς να έχει απομείνει τίποτα να χάσει, αποφασίζει ότι θέλει να φύγει μακριά, με σκοπό να λάβει μέρος σε έναν διαγωνισμό χορού. Οι δύο γυναίκες καταλήγουν να συνταξιδέψουν για τελείως διαφορετικούς λόγους. Η φιλία που θα γεννηθεί ανάμεσά τους θα ενώσει τη μοίρα τους και θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα.

 

Για την ταινία:

Ένα αμερικάνικο road movie, διαφορετικό από τα άλλα με πρωταγωνίστριες δύο belly dancers, αλά Thelma and Lοuise. Το «Μια Γυναίκα Μόνο Ξέρει» αποτελεί τη νέα ταινία του σκηνοθέτη Rachid Bouchareb (υποψήφιου για Όσκαρ και Χρυσό Φοίνικα «Outside the Law», αλλά και του πολυσυζητημένου «London River»). Στο cast η επάνοδος της Sienna Miller, που συμπρωταγωνιστεί με την ανεπανάληπτη ανερχόμενη σταρ Golshifteh Farahani (Γκολσιφτέ Φαραχανί – «Η Πέτρα της Υπομονής», «Τι απέγινε η Έλι…», «Κοτόπουλο με Δαμάσκηνα»).

Στοιχεία της ταινίας:

Σκηνοθεσία: Rachid Bouchareb

Σενάριο: Joelle Touma, Marion Doussot

Παίζουν: Sienna Miller, Golshifteh Farahani, Bahar Soomekh

Διάρκεια 87 λεπτά