Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Praksis προσεγγίζει την Ημέρα των Ερωτευμένων με έναν εναλλακτικό τρόπο μέσα από την προβολή της ταινία Shortbus που της δίνει το έναυσμα για μια ενημερωτική εκστρατεία για το Aids και τις σεξουαλικές μεταδιδόμενες ασθένειες.

Το Shortbus προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία πέρυσι στην Ελλάδα, προκαλώντας το κοινό με την αμεσότητα στην προσέγγιση των ανθρώπινων σχέσεων. Η ταινία παρακολουθεί τις ερωτικές ανησυχίες, τη διαφορετικότητα, τα αδιέξοδα και τις αναζητήσεις μιας παρέας Νεοϋορκέζων στη σύγχρονη μητρόπολη.
 
Στο πλαίσιο αυτής της προβολής θα υπάρξει ενημέρωση για το Aids και τις σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις. «Στο σεξ δεν υπάρχουν περιορισμοί και διαχωριστικές γραμμές. Οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν να κάνουν με την επικοινωνία, την ειλικρίνεια, την εμπιστοσύνη και τις ιδιαίτερες ανάγκες μας. Επιλέξαμε την προβολή του Shortbus γιατί διαπραγματεύεται όλα αυτά τα θέματα με τον καλύτερο τρόπο. Παράλληλα θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον κόσμο ότι δεν έχουν καμία σημασία οι σεξουαλικές προτιμήσεις αλλά η ασφάλεια, η υγεία και η ανάληψη της ατομική ευθύνης από όλους μας» σημειώνει ο Τζανέτος Αντύπας, Πρόεδρος ΔΣ της Praksis.

Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει πάρτυ στο bar του κινηματογράφου με μουσική από τον Παναγιώτη Μένεγο (laternative).