Το Ίδρυμα Ευγενίδου προσκαλεί το κοινό σε μια βουτιά στα υπέροχα νερά των κοραλλιογενών υφάλων, από την Τετάρτη 14 Απριλίου. Την ευκαιρία δίνουν, από την μία η νέα ταινία θόλου Κοράλλια και Ύφαλοι, που ξεκινά να προβάλλεται στον τεράστιο θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου αλλά και η ειδική θεματική έκθεση Κοράλλια και Κοχύλια που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και φιλοξενείται στους χώρους του Ιδρύματος.

Το κοινό θα έχει κατά αρχήν την χαρά να παρακολουθήσει την πετυχημένη ταινία θόλου Κοράλλια και Ύφαλοι, που φέρει την υπογραφή της Mac Gillivray Freeman Films. Η ταινία μέσα από μία εναλλαγή απίστευτων εικόνων όλων των ζωντανών οργανισμών που φιλοξενούνται στα πανέμορφα νερά των υφάλων του πλανήτη μας, δίνει στην ταινία μια μοναδική διάσταση!

Οι θεατές θα ταξιδέψουν, μαζί με γνωστούς επιστήμονες, σε υφάλους που ελάχιστες κάμερες έχουν φιλμογραφήσει και θα προσπαθήσουν να κατανοήσουν τους λόγους που ακόμη και αυτά τα πιο αθώα μέρη του πλανήτη μας κινδυνεύουν ή έχουν ήδη αρχίσει να κινδυνεύουν με καταστροφή. Γιατί η θεαματική ταινία Κοράλλια και Ύφαλοι επιθυμεί να προβάλλει τις σπάνιες φυσικές ομορφιές της Γης , θυμίζοντας σε όλους μας ότι: Δεν κληρονομούμε τον πλανήτη από τους γονείς μας… Αντίθετα τον δανειζόμαστε από τα παιδιά μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις φωνές τους χαρίζουν στους ήρωες της ταινίας οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Μιχάλης Μαρκάτης, Υρώ Λούπη, Γιάννης Στεφόπουλος, Χάρης Γρηγορόπουλος και Ίριδα Μάρα ενώ η σκηνοθεσία μεταγλώττισης έγινε από τον Αργύρη Παυλίδη.

Ταυτόχρονα, το Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας διοργανώνουν στους ισόγειους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου την ειδική θεματική έκθεση Κοράλλια και Κοχύλια, αφιερωμένη στον υποθαλάσσιο πλούτο.

Στην έκθεση παρουσιάζονται κοράλλια απ’ όλες τις θάλασσες του κόσμου όπως και απολιθωμένα κοράλλια που μαρτυρούν την παρουσία τους στο ελληνικό χώρο από τον παλαιοζωικό αιώνα.