Η μικρόσωμη αλλά μεγαλοφυής καλλιτέχνις από την Ισλανδία, βγάζει παγανιά το καλύτερο της album, από την εποχή των 90s. Το έκτο στουντιακό άλμπουμ της με τα δέκα τραγούδια, συν τα τρία bonus tracks, τιτλοφορείται, Volta.

Για την μοναδική διεκπεραίωση του, χρησιμοποιήθηκαν 14 τον αριθμό, μουσικοί, μα και ο super παραγωγός Timbaland, μαζί με άλλους δύο, τον Mark Bell και τον Michael Part.Αυτό που κάνει τον δίσκο τόσο θελκτικό, είναι η κρίση ταυτότητας του, που αριστοτεχνικά σου την μεταδίδει, ελέω της πολυπολιτισμικής έκφρασης του.

Οι μουσικοί αλλά και παραγωγοί είναι τελείως διαφορετικοί, με αποτέλεσμα να καταφέρνει για τα καλά τον στόχο του. Ποιος είναι αυτός; Μα να σε ρίξει, σε έναν ατελείωτο, ιλλιγιώδη μουσικό ύπνο, με πρωτόγνωρες εναλλαγές από metal-electronica, σε στοιχειωμένο θορυβώδες pop, αλλά διατηρώντας πάντοτε τις τοπικιστικές επιρροές του.

Αυτό μας έλειπε, είπαμε Bjork είναι αυτή. Η παραγωγή του Timbaland σε τρία από τα 13 τραγούδια, μαζί με την συμμετοχή, της αισθαντικής φωνής του Antony Hegarty’s σε άλλα δύο, δίνουν μια υπέρλαμπρη ζωτικότητα στον δίσκο.

Αξίζει να μνημονεύσω τα πλήρεις εν αρμονία, χάλκινα πνευστά, την Κινέζικη έγχορδη πίπα, καθώς και το 21έγχορδο δυτικοαφρικάνικο κόρα. Μας αρέσουν πολύ, το Earth Intruders, το Wanderlust, το Innocence, το Pneumonia, το My Juvenile, το I See Who You Are. Όμορφος δίσκος, επενδύστε άφοβα.