Το θέατρο Αγγέλων Βήμα παρουσιάζει το γεμάτο ανατροπές έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Martin McDonagh, The Pillowman, στην ελληνική εκδοχή του «Μια Αγκαλιά για να Πεθάνεις», σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη.

Το θέατρο Αγγέλων Βήμα παρουσιάζει το γεμάτο ανατροπές έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Martin McDonagh, The Pillowman, στην ελληνική εκδοχή του «Μια Αγκαλιά για να Πεθάνεις», σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη.


Το βραβευμένο έργο του Martin McDonagh, εκτυλίσσει μία φαινομενικά προφανή ιστορία, σε τόπο και χρόνο που δεν ορίζονται, σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς, όπου δύο αστυνομικοί, ο ένας πρακτικός και ο άλλος θεωρητικός της βίας, συλλαμβάνουν και ανακρίνουν ένα συγγραφέα και τον μικρότερο αδελφό του για ανεξιχνίαστους φόνους μικρών παιδιών που έχουν διαπραχθεί στην περιοχή της αρμοδιότητάς τους.


Οι φόνοι βρίσκουν κοινά σημεία με τα διηγήματα του συγγραφέα, οπότε εύκολα οι υποψίες πέφτουν επάνω του. Μένει μόνο να το ομολογήσει και μέχρι το βράδυ να έχει εκτελεστεί επί τόπου με συνοπτικές διαδικασίες.


Το έργο, ξεκινά απότομα με τη σύλληψη του συγγραφέα, για να μας προσφέρει στη συνέχεια και μέχρι το κλείσιμο της αυλαίας ένας καταιγισμός ανατροπών, μια συνεχή εναλλαγή ρόλων, μία αναπάντεχη συνύπαρξη σκληρότητας και τρυφερότητας, εφιαλτικού σαρκασμού και καταλυτικού χιούμορ.


Γραμμένο από τον -36χρονο σήμερα- Ιρλανδό θεατρικό συγγραφέα Μάρτιν Μακ Ντόνα, με τίτλο «The Pillowman», το έργο πρωτοανέβηκε στο Royal Νational Theatre του Λονδίνου στις 13 Νοεμβρίου 2003. Το 2004 κέρδισε το βραβείο Lawrence Olivier για το καλλίτερο θεατρικό έργο και, το βραβείο αυτό, ακολούθησαν πολλά άλλα σε όλο τον κόσμο. Το έργο «The Pillowman», που, στο θέατρο Αγγέλων Βήμα, ανεβαίνει με τον τίτλο «Μια Αγκαλιά για να Πεθάνεις», έχει παρουσιασθεί σε πάνω από εκατό σκηνές σε όλο τον κόσμο.


Παίζουν οι: Λουκάς Ζήκος, Γιάννης Δρίτσας, Μανώλης Χουρδάκης, Ιωσήφ Πολυζωίδης.


Info
Μια Αγκαλιά για να Πεθάνεις, The Pillowman
Martin McDonagh
Θέατρο «Αγγέλων Βήμα»
Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια
Τηλέφωνο: 210 5242211-3
Πρεμιέρα: Πέμπτη 29 Νοεμβρίου