Ο Γιάννης Σπανός -ο σημαντικότερος συνθέτης του «Νέου Κύματος»- παρουσιάζει τα ωραιότερα τραγούδια των σημαντικότερων χρόνων έμπνευσης, ερωτισμού, αγάπης και δημιουργίας του την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014 στις 9 το βράδυ στην Αρχαία Ζώνη, στη Μεσημβρία του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Σ’ αυτό το μοναδικό ρεσιτάλ για πιάνο και κιθάρα, θα είναι μαζί του η Χρυσούλα Στεφανάκη και ο Κώστας Τζιαγκούλας.

Στο ρεσιτάλ «Μια αγάπη για το καλοκαίρι», ο Γιάννης Σπανός -στο πιάνο- ταξιδεύει το κοινό του  από το Νέο Κύμα, την Ανθολογία, τα λαϊκά, τις μπαλάντες και τα κινηματογραφικά του μουσικά μοτίβα, στα μονοπάτια του ολόγιομου Αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Οι μελωδίες του συνθέτη, ξεπηδούν από τις νότες του πιάνου αποκαλύπτοντας τα σπουδαιότερα τραγούδια της καλλιτεχνικής του πορείας που νίκησαν το χρόνο. Οι ερμηνευτές του ρεσιτάλ υπογράφουν με τη φωνή τους -με τρόπο συγκινησιακά μοναδικό- τις μεγάλες επιτυχίες του.

Αξέχαστες επιτυχίες του Γιάννη Σπανού, όπως: Μια αγάπη για το καλοκαίρι, Οδός Αριστοτέλους, Αν μ’ αγαπάς, Με πνίγει τούτη η σιωπή, Θα με θυμηθείς, Σαν πέσει η νύχτα, Σπασμένο καράβι, Βάρκα χωρίς πανιά, Μια φορά θυμάμαι, Ήρθες εψές, Μια φορά μονάχα φτάνει, Ρίξε στο κορμί μου σπίρτο, Θέλω τα ώπα μου, Οι Κυριακές στην Κατερίνη, Ποτέ ξανά, Επειδή σ’ αγαπώ, Δεν το μπορείς, Άνθρωποι μονάχοι, είναι μερικές από όσες θα ακουστούν -με τον κορυφαίο συνθέτη στο πιάνο- σ’ ένα μοναδικό πρόγραμμα, ειδικά διαμορφωμένο για την βραδιά της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, στο χώρο της Αρχαίας Ζώνης.

                                                                                       
Τη σκηνοθετική επιμέλεια του προγράμματος υπογράφει ο Γιάννης Αρμουτίδης, ο οποίος παρουσιάζει και το ρεσιτάλ.

Το ρεσιτάλ εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτισμικών εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Πανσέληνο του Αυγούστου και είναι συνδιοργάνωση της ΙΘ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Π.Ε Έβρου.