Για μία μοναδική βραδιά ο διάσημος χορευτής Joaquin Cortes (ή αλλιώς ο «θεός» του flamenco) έρχεται να μας κλέψει τις καρδιές με τη νέα του παράσταση «Mi Soledad», στο Θέατρο Γης Θεσσαλονίκης στις 12 Σεπτεμβρίου.

Για μία μοναδική βραδιά ο διάσημος χορευτής Joaquin Cortes (ή αλλιώς ο «θεός» του flamenco) έρχεται να μας κλέψει τις καρδιές με τη νέα του παράσταση «Mi Soledad», στο Θέατρο Γης Θεσσαλονίκης στις 12 Σεπτεμβρίου.


Η χορευτική παράσταση που θα απολαύσουμε είναι ένα εξαιρετικό one man show, με την συνοδεία 10μελούς ορχήστρας και την συμμετοχή ταλαντούχων Ισπανών τραγουδιστών.


Στο Mi Soledad η μουσική και το τραγούδι φλαμένκο έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Joaquin Cortes δεν φοβάται την μίξη διαφορετικών στυλ και για άλλη μια φορά, παίρνει ρίσκα από διάφορες πηγές, ώστε να δημιουργήσει κάτι καινούριο και διαφορετικό.


Την αυθεντική μουσική της παράστασης Mi Soledad έχουν συνθέσει ο Joaquin Cortes, ο Jose Carbonell και ο Antonio Carbonell και είναι μία μίξη διαφορετικών μουσικών ρυθμών: τζαζ, κουβανέζικη μουσική, κλασική μουσική και φυσικά το φλαμένκο. Οι στίχοι είναι του Antonio Carbonell και του Arturo Jose Carbonell.


Mi Soledad σημαίνει «Μοναξιά μου» και με αυτό τον τίτλο ο Joaquin μας προσφέρει ένα ταξίδι στα πιο προσωπικά του συναισθήματα. Και με τον υπότιτλο Solea μας δείχνει την καλλιτεχνική κατεύθυνση του νέου αυτού show, με κύριο συναίσθημα την μοναξιά, μια μοναξιά όμως, που γίνεται κατανοητή και η οποία – επιφορτισμένη με οικειότητα- αποτελεί εκδήλωση της ατομικότητας του ανθρώπου.


Το σκηνικό θα είναι σκοπίμως μινιμαλιστικό, αποφεύγοντας τεχνάσματα και δημιουργώντας μια οικειότητα, όπου η διάθεση δημιουργείται από έξοχους μουσικούς, που εδώ και χρόνια αποτελούν σημείο αναφοράς σε παραγωγές του Cortes.


Ειδική προσοχή έχει δoθεί στο φωτισμό, που σχεδιάστηκε για να δημιουργεί διαφορετικά περιβάλλοντα, κάνοντας αυτό το show μοναδικό. Τα κοστούμια σχεδιάστηκαν ειδικά για την παράσταση αυτή από τον Jean Paul Gaultier, ο οποίος διατηρεί, όπως συνήθως, το απλό και κομψό του στιλ, με βασικά χρώματα, όπως το μαύρο, το λευκό και το βαθύ κόκκινο, το χρώμα του αίματος και του κρασιού, χρώματα που εναρμονίζονται με το show.


Info
Mi Soledad
Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008
Θέατρο Γης, Θεσσαλονίκη
Ώρα έναρξης show: 22.00
Πληροφορίες: www.lifart.gr