Το πολυμελές ωδικό κήτος της Μητέρας Φάλαινας Τυφλής συναντά για ακόμα μία φορά τον νέο τραγουδιστή Πάνο Βιντζηλαίο τη Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 σε μία εκρηκτική σύμπραξη επί σκηνής, αυτή τη φορά στο ιστορικό ΚΥΤΤΑΡΟ LIVE!

Τραγούδια και από τις δύο δισκογραφικές δουλειές της Φάλαινας (“Ορχήστρα στο Βυθό”, 2010 και “Ναυάγια στη Στεριά”, 2014, αμφότερα από την αποκλειστική ετικέτα του γκρουπ “Πλαγκτόν Μουσικές Παραγωγές”), αλλά και απίθανες διασκευές από τη διεθνή ροκ παράδοση και τραγουδοποιία, είναι τα υλικά της μοναδικής αυτής συνεργασίας που θα συζητηθεί.

Ο Πάνος Βιντζηλαίος, ο οποίος αναδείχθηκε από το περσινό τηλεοπτικό show του ANT1 “The Voice”, αλλά και αποτελεί εξέχον μέλος του δυναμίτη του εγχώριου εναλλακτικού ροκ, των Pulse R, συναντάει τη Μητέρα Φάλαινα Τυφλή για ακόμα μία μοναδική εμφάνιση, αυτή τη φορά στο ΚΥΤΤΑΡΟ LIVE της Ηπείρου και Αχαρνών, εκεί που το εγχώριο ροκ πάντοτε έγραφε ιστορία!

Πρόκειται για ένα εκρηκτικό performance διεθνούς βεληνεκούς, όπου αμφότεροι καλλιτέχνης και γκρουπ ταξιδεύουν το κοινό μέσα από τραγούδια του ρεπερτορίου της Φάλαινας, αλλά και από διασκευές που αναδεικνύουν τη χροιά και τις δυνατότητες ενός τόσο νέου και ταλαντούχου τραγουδιστή όπως ο Βιντζηλαίος. Οι Bruce Springsteen, Joe Cocker, Jamie Cullum, Pearl Jam και πολλά άλλα γκρουπ και καλλιτέχνες, διασκευάζονται υπό το ξεχωριστό πρίσμα της Μητέρας Φάλαινας Τυφλής, παρέα με τον Πάνο Βιντζηλαίο!

Να είστε όλοι εκεί…

Μητέρα Φάλαινα Τυφλή

Η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή αναδύθηκε το καλοκαίρι του 2006. Είναι ένα πολυμελές ωδικό κήτος ηλεκτροακουστικής Folk-Soul Rock, αλλά και ένα «υποβρύχιο», ελληνόφωνο μουσικό όχημα έκφρασης, με έμφαση στα διηγηματικά τραγούδια, στις συμφωνικές ενορχηστρώσεις, στον εναγκαλισμό του απρόσμενου και στην αφοσίωση στο ομαδικό πνεύμα.

Έχει εμφανιστεί σε πολλές γνωστές μουσικές σκηνές και φεστιβάλ της Αθήνας και της περιφέρειας. Κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ, την «Ορχήστρα στο Βυθό», τον Οκτώβριο του 2010 στην αποκλειστική της δισκογραφική ετικέτα με την επωνυμία “Πλαγκτόν Μουσικές Παραγωγές”. Στις 10 Απριλίου του 2014, παρουσίασε στην Αθήνα το νέο της άλμπουμ με τίτλο «Ναυάγια στη Στεριά», του οποίου την τελική μίξη έκανε ο Chris Eckman των αμερικάνων The Walkabouts, ενώ μερικούς μήνες αργότερα η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή ανέβηκε στη σκηνή παρέα με τον Eckman για μία κοινή συναυλία που έκανε αίσθηση και συζητήθηκε! Οπτικοακουστικό υλικό από αυτή τη μοναδική συνέρευση αναμένεται μέσα στο 2015…

Η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή είναι:

Διαμαντής Διαμαντίδης – Κιθάρα / Φωνή

Μιχάλης Κραουνάκης – Σαξόφωνο

Λάμπης Μητσιάκης – Τρομπόνι / Μαντολίνο

Ειρήνη Συσκάκη – Βιολί

Σωτήρης Πέπελας – Τρομπέτα / Φωνή

Μυρτώ Γουζίου – Βιολοντσέλο

Ηλίας Καλούδης – Πιάνο / Πλήκτρα

Αντώνης Σταυρόπουλος – Ηλεκτρικό μπάσο

Διονύσης “DIO” Κώνστας – Τύμπανα