Ο Σταυρός του Νότου παρουσιάζει στην σκηνή του Plus το διπλό live των «Μητέρα Φάλαινα Τυφλή» και τους «Empty Frame»

 

την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013.

Δύο αθηναϊκά γκρουπ με εκλεκτικές συγγένειες, κοινές αναφορές και αντίστοιχες επιρροές, με τους μεν να τραγουδούν στην αγγλική και τους δε στην ημεδαπή, συναντιούνται για να μοιραστούν τη φιλόξενη σκηνή του Σταυρού του Νότου Plus, αποχαιρετώντας έτσι την άνοιξη με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο.

ΜΗΤΕΡΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΥΦΛΗ

Αφενός, η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή, αυτό το πολυσυλλεκτικό, υποβρύχιο ωδικό κήτος που βρίσκεται εν μέσω ηχογραφήσεων για το δεύτερο του άλμπουμ, ένα άλμπουμ που κυκλοφορήσει το ερχόμενο φθινόπωρο, αναδύεται χάριν ανάπαυλας από τις ηχογραφήσεις, αλλά και για να προσφέρει μια μικρή γεύση από τα καινούργια της τραγούδια, με ανανεωμένη σύνθεση και διάθεση. 10 άτομα επί σκηνής, με τα έγχορδα, τα πνευστά και το πιάνο να συνομιλούν με τα τύμπανα, τις φωνές, το μπάσο και τις κιθάρες, όλα συνεισφέρουν σε μια παλέτα μοναδικών ηχοχρωμάτων που συνθέτει μια ατμόσφαιρα άλλοτε ταξιδιάρικη, άλλοτε κινηματογραφική, άλλοτε νοσταλγική ή ακόμα και εκρηκτική. Ραντεβού στο βυθό… του Σταυρού του Νότου Plus!

Η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή είναι:

Διαμαντής Διαμαντίδης – Κιθάρα / Φωνή

Τζωρτζίνα Κοκκινάκη – Βιολί / Φωνή

Μιχάλης Κραουνάκης – Σαξόφωνο

Λάμπης Μητσιάκης – Τρομπόνι / Μαντολίνο

Ειρήνη Συσκάκη – Βιολί

Σωτήρης Πέπελας – Τρομπέτα

Μυρτώ Γουζίου – Βιολοντσέλο

Λευτέρης Πουλιού – Πιάνο / Πλήκτρα

Αντώνης Σταυρόπουλος – Ηλεκτρικό μπάσο

Διονύσης Κώνστας – Τύμπανα

          

 EMPTY FRAME

Αφετέρου, οι Empty Frame, έχοντας ήδη ένα άλμπουμ στο ενεργητικό τους που ο κόσμος τους ζητάει να το ακούσει ζωντανά ξανά και ξανά, αλλά και με ολοκαίνουργια τραγούδια στις αποσκευές τους, έρχονται για πρώτη φορά στη γειτονιά του Σταυρού του Νότου για να γνωρίσουν νέους φίλους και να ανταμώσουν με τους παλαιούς και αφοσιωμένους συνοδοιπόρους τους. Φρεσκάδα, απαράμιλλες μελωδίες και συνθετικές ικανότητες, μια τελετουργία με φωνές, έγχορδα, μαντολίνα και ηλεκτρικές κιθάρες, οι Empty Frame ξέρουν ισορροπούν ανάμεσα σε σκοτεινές εικόνες και δυναμικά ξεσπάσματα και να κάνουν το κοινό τους να τους ακολουθεί όπου κι αν αυτοί επιλέξουν να εμφανιστούν.

Οι Empty Frame είναι:

Αντώνης Βαβαγιάννης – Πιάνο / Κιθάρα / Φωνή

Μπάμπης Βασιλειάδης – Τύμπανα

Χρήστος Καλλιμάνης – Κιθάρα

Καίτη Πάντζαρη – Τσέλο

Νίκος Σολωμός – Βιολί

Παναγιώτης Φέτσης – Μπάσο