Εν µέσω οικονοµικής κρίσης και σε µια κοινωνία γεµάτη ανταγωνισµό και επαγγελµατική ανασφάλεια, τι µπορεί να προσφέρει ένα βιβλίο για τα «µικροπράγµατα» που µας ενοχλούν στον εργασιακό µας χώρο; Μήπως θα έπρεπε απλώς να θεωρούµε τον εαυτό µας τυχερό αφού έχουµε δουλειά (τουλάχιστον όσοι από εµάς έχουν κάποια) και να µην παραπονιόµαστε για τίποτε άλλο; Όχι βέβαια! Όσο και να χαιρόµαστε που δεν είµαστε άνεργοι, δεν παύουµε να βασανιζόµαστε από εκατοντάδες µικρά και µεγάλα προβλήµατα στη δουλειά µας που µας δηµιουργούν έντονο άγχος και επηρεάζουν την υγεία και την εργασιακή µας απόδοση.

Το βιβλίο του Richard Carlson είναι ένας ιδανικός οδηγός επιβίωσης στον σηµερινό χώρο εργασίας: εκατό στρατηγικές, γραµµένες απλά και µε χιούµορ (π.χ. «Σταµατήστε να προεξοφλείτε την κούραση», «Ξεπεράστε τη διάθεσή σας για γκρίνια», «Mη βασανίζεστε εξαιτίας ενός απαιτητικού αφεντικού», «Mην επιτρέπετε στο προβλέψιµο να σας αγχώνει», «Συµφιλιωθείτε µε το χάος», «Mη ζείτε για τον καιρό που θα πάρετε σύνταξη») για το πώς να πάψετε να βασανίζεστε από τα συνηθισµένα προβλήµατα που χαρακτηρίζουν όλους τους εργασιακούς χώρους και όλα τα επαγγέλµατα. Οι προτάσεις του, διαχρονικές και πολύτιµες, θα σας βοηθήσουν να αντιµετωπίσετε όσα συµβαίνουν στον «εργασιακό στίβο» µε ψυχραιµία και αισιοδοξία, και παράλληλα να µειώσετε το άγχος σας και να βελτιώσετε κατά πολύ την ποιότητα της ζωής σας.


Ο Richard Carlson (16 Μαΐου 1961 – 13 ∆εκεµβρίου 2006) ήταν διδάκτωρ ψυχολογίας, ψυχοθεραπευτής, συγγραφέας και εκπαιδευτής οµάδων. Έγινε γνωστός από τα εγχειρίδια της σειράς Don’t Sweat the Small Stuff και ειδικά από το πρώτο βιβλίο Don’t Sweat the Small Stuff … and it’s all Small Stuff (Μη βασανίζεστε για µικροπράγµατα… γιατί όλα είναι µικροπράγµατα) (1997). Έγραψε και επιµελήθηκε επίσης πολλά έργα γύρω από την ευτυχία και την αρµονία στις σχέσεις.

Υπήρξε ιδιαίτερα δηµοφιλής από τις εµφανίσεις του στην τηλεόραση και έδινε συχνά διαλέξεις. Ως ιδιωτικός θεραπευτής βοήθησε πολλούς ανθρώπους να καταπολεµήσουν το άγχος τους και να ζήσουν µια πιο ήρεµη και αρµονική ζωή. Το περιοδικό People τού απένειµε τον τίτλο του «Πιο Ενδιαφέροντος Ανθρώπου στον Κόσµο». Τιµήθηκε επίσης για την εισαγωγή της έκφρασης «Don’t Sweat the Small Stuff» («Μη βασανίζεσαι για µικροπράγµατα») στην αµερικανική λαϊκή κουλτούρα.