Η εκρηκτική Elīna Garanča και ο μοναδικός Roberto Alagna πρωταγωνιστούν στο βιβλικό έπος του Saint-Saëns «Σαμψών και Δαλιδά» . Πρόκειται για την πολυαναμενόμενη επανένωση των δυο πρωταγωνιστών μετά το 2010, όταν είχαν καταπλήξει κοινό και κριτικούς στην περίφημη συνεργασία τους στην Κάρμεν. Ο Laurent Naouri συμπρωταγωνιστεί στον ρόλο του Αρχιερέα. Ο Darko Tresnjak, βραβευμένος με Tony Award, κάνει ντεμπούτο στη Met σκηνοθετώντας την νέα παραγωγή της όπερας για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια στην Met. Ο Sir Mark Elder διευθύνει.

Υπόθεση:

Ο Σαμψών νικήθηκε από τους εχθρούς του όταν ερωτεύθηκε μία γυναίκα από την Αλσωρήχ, τη Δαλιδά, η οποία τον εξαπάτησε και απέσπασε το μυστικό της δύναμης του, ότι δηλαδή αυτή οφειλόταν στα μακριά άκοπα μαλλιά που έφερε ως ναζίρ. Την ώρα που ο Σαμψών κοιμόταν, η Δαλιδά έκοψε τα μαλλιά του και κατόπιν τον πρόδωσε στους Φιλισταίους, οι οποίοι τον συνέλαβαν, τον τύφλωσαν και τον φυλάκισαν.

Τέλος όμως, ο Σαμψών εκδικήθηκε. Η δύναμη του επανήλθε όταν ανέκτησε την κόμη του και γκρέμισε τον ναό του Δαγών, θεού των Φιλισταίων, στη Γάζα, σείοντας τους κίονες του, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί και ο ίδιος με τους δεσμώτες του, αναφωνώντας «αποθανέτω ή ψυχή μου μετά των αλλοφύλων». Ο θάνατος του στον ναό δεν παρουσιάζεται ως αυτοκτονία, αλλά, κατά τη γενική ερμηνεία των βιβλικών σχολιαστών, ως επαναφορά του στην αρχική του αποστολή, την οποία είχε για ένα διάστημα εγκαταλείψει.

Δείτε την όπερα «Σαμψών και Δαλιδά» της Metropolitan Opera εδώ 

Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 25/6 και ώρα 02.00 τα μεσάνυχτα.