Από έναν ευφυή νέο ιστορικό, το “Metropolis” είναι ένα πολύχρωμο ταξίδι σε 7.000 χρόνια και 26 πόλεις του κόσμου, το οποίο παρουσιάζει πώς η αστική διαβίωση υπήρξε το κίνητρο και το λίκνο για τις μεγαλύτερες καινοτομίες της ανθρωπότητας.

Στις διακόσιες χιλιετίες της ύπαρξής μας τίποτα δεν μας έχει διαμορφώσει πιο βαθιά από την πόλη.

Ο ιστορικός Μπεν Γουίλσον, συγγραφέας βραβευμένων best sellers, αφηγείται τη μεγάλη, ένδοξη ιστορία του τρόπου με τον οποίο η ζωή στην πόλη επέτρεψε την ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού.

Ξεκινώντας με την Ουρούκ, την πρώτη πόλη του κόσμου, που χρονολογείται από το 4.000 π.Χ. και απεικονίζεται στο Έπος του Γκιλγκαμές, μας δείχνει ότι οι πόλεις δεν ήταν ποτέ μια ανάγκη, αλλά, όταν δημιουργήθηκαν, η εγγύτητά τους οδήγησε σε άνθηση των επιτευγμάτων του ανθρώπου, δημιουργώντας νέα επαγγέλματα, νέες μορφές τέχνης, λατρείας και εμπορίου – όλα αυτά που συνθέτουν τον πολιτισμό.

Ξεναγώντας τους αναγνώστες σε διάσημες πόλεις σε μια περίοδο που καλύπτει πάνω από 7.000 χρόνια, ο Wilson αποκαλύπτει τις καινοτομίες καθεμίας: την ενασχόληση με τα κοινά στην Αγορά της Αθήνας, το παγκόσμιο εμπόριο στη Βαγδάτη του 9ου αιώνα, τα οικονομικά στα καφέ του Λονδίνου, τις οικιακές ανέσεις στην καρδιά του Άμστερνταμ.

Ζωντανό, ευφυές, ευκολοδιάβαστο, το Metropolis είναι μια υπέροχη περιήγηση στα ανθρώπινα επιτεύγματα.

Μπεν Γουίλσον

Ο Μπεν Γουίλσον έχει πτυχίο και μεταπτυχιακό στην Ιστορία από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Είναι ο συγγραφέας πέντε ακόμη βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων του What Price Liberty?, για το οποίο έλαβε το βραβείο Somerset Maugham, και του best seller των Sunday Times Empire of the Deep: The Rise and Fall of the British Navy. Είναι σύμβουλος σε διάφορα ιστορικά τηλεοπτικά προγράμματα και έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση και στο εθνικό ραδιόφωνο στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία. Έχει γράψει για τα έντυπα The Spectator, The Literary Review, The Independent On Sunday, The Scotsman, Men’s Health, The Guardian Online και GQ.